Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen eerst naar de markt. 1 keer in de week op zondag is er een grote markt met verse groenten en fruit. Vandaag moeten we koken voor bejaardenhuis Aryadsa. Ik kook groentensoep op zijn hollands met verse groenten. 

Daarna hebben we bezoeken afgelegd bij de fam Dayanande waar we in 2007 een huis voor bouwden en naar Vidusha en haar ouders waar we in 2012 een huis voor bouwden. Even thee drinken en even praten over allerlei dingen en voor ieder hadden we een voedselpakket meegenomen. Ze zijn allemaal een stukje familie van ons geworden. 

Vervolgens warm gegeten en daarna ben ik begonnen met groenten snijden enz. voor de soep. Pryanka heeft ook op zondag haar winkel open. Je merkt hier helemaal niet of het zondag is bijna iedereen is gewoon aan het werk. 

Ook onze projecten gaan gewoon door op zondag want alles moet af voor we terug gaan.Vervolgens even de drie projecten langs en dan weer huiswaarts om met soep en brood naar het bejaardenhuis te gaan. Ze eten om 5 uur. Iedereen even bedienen en zorgen dat iedereen genoeg krijgt. Ook moeder Undula en zoon eten mee. Nu we met hun huis aan het bouwen zijn is het toch prettig dat ze daar een kamer mogen gebruiken. Voor onszelf geeft het ook een goed gevoel.

Dan naar huis om zelf te eten het is nu half 8 dat ik dit schrijf en daarna nog even bijbel lezen en dan liggen wij om 20.30 in bed. Dan zijn we gewoon moe.