Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Weer een hete dag van daag, vanmorgen eerst meegeholpen met de broeken knippen en groenten gesneden en na het eten zijn we naar de tempel gegaan omdat daar vandaag met de restauratie van de waterput is begonnen en de monnik had voor ons geregeld dat we de cementfabriek in Galle mochten bezichtigen om te kijken hoe en waarvan cement gemaakt wordt, we mochten er helaas niet filmen of foto’s maken.

De lokale bevolking komt soms wel voor een bezichtigen dan b.v. per bus vol van een een of andere instelling maar toeristen komen er nooit, voor ons was een uitzondering gemaakt, er zijn 3 cementfabrieken in heel Sri Lanka maar op het ogenblik produceren er maar 2 omdat de derde in het uiterste noorden ligt in tamil gebied en al een hele poos is er geen invoer van de grondstoffen voor het maken van cement omdat de oorlog er nog steeds is. elke  avond volgen we het nieuws.

Er is op het ogenblik nog maar een klein gebied van de Tamiltijgers en het wordt elke dag kleiner maar er vallen elke dag ook doden maar er wordt nooit verteld hoeveel er wordt altijd alleen gesproken wat er door de regeringstroepen is veroverd.

Na de bezichtiging zijn we eerst naar het derde huis gegaan en dat is ook al bijna klaar,toen naar het 2e huis en dat hoeft alleen maar aan de buitenkant voor de 2e keer geverfd worden. Daarna zijn we naar het bejaardenhuis Aryadasa gegaan waar de keuken al mooi vordert en toen was onze middag al weer voorbij en werd het al weer donker.

Tot morgen maar weer.