Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Weer een dag voorbij. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan voor bejaardenhuis Aryadasa waar we om 5 uur warm eten moesten brengen. 150 stringhoppes hadden we besteld en Pryanka heeft currie en sambal gemaakt om bij de stringhoppes te eten.

Strinhoppes is gemaakt van rode rijst meel en daar wordt een deeg van gemaakt en dat deeg wordt in een aparaatje gedaan en dan komen er allemaal kleine sliertjes uit en die gaan op een klein rond plateautje een hele boel en die worden in een pan gelegd en die wordt op een pan gezet waar het water in kookt en de damp maakt de sliertjes gaar. Het is een heel werk en 1 pannenkoekje kost 1 en een halve roepie dat is 1 eurocent. Toen zijn we naar het eerste huis gegaan de Dayanande familie en daar hadden we voordat we kwamen allerlei zilveren letters besteld om te verkopen voor onze actie Sri Lanka. Het zijn letters om aan een zilveren kettinkje te hangen. Ze zijn best mooi geworden en met de hand gemaakt. Ze zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Wat ze gaan kosten is nog niet bekend maar als iemand belangstelling heeft kunnen ze altijd bij ons thuis terecht of op de markt over een paar maand in Bakkeveen of Appelscha.

Vanmiddag zijn we ook naar de waterput geweest, hij wordt echt heel erg mooi. Maar Aryadasa was vandaag niet aan de keuken gewerkt en dat is nog lang niet klaar, ze hebben nog 2 dagen en dan moet het klaar zijn. Ook zijn we naar de doven en blindenschool geweest om afscheid te nemen en ook onze aannemer was mee. Ze hebben eigenlijk 2 nieuwe klassen nodig en wij wilden graag eens weten wat de mogelijkheden waren en de kosten op zich is 3.500 euro niet duur maar voor ons op het ogenblik te veel geld. Maar de aannemer kon pas over 6 of 7 maanden met de bouw daarvan beginnen. Nu we moeten maar eens kijken wat we over 7 maanden in kas hebben. Ook moeten we nog 1.700 euro betalen voor het derde huis, het is een huis met 2 kamers en een keuken, ook dat huis is heel mooi geworden. Wij vinden het eigenlijk het mooiste huis van de 3. Onze andere projecten zijn allemaal betaald, We hebben voor de 7 projecten in totaal 8.700 betaald.

Suberatrie ( goede nacht)