Actie Sri Lanka

Slideshow Image

De afgelopen 2 dagen zijn we langs onze vorige projecten gegaan om te kijken of alles nog naar wens is en nog in goede gezondheid is. En we hebben besrpekingen gehad met de aannemer over wat het nodigst is. Het kleine bejaardenhuis Aryadasa heeft een nieuw onderkomen nodig voor de zieken zodat die apart liggen van de anderen en de mensen die er meer wonen er geen last van hebben er is namelijk één vrouw die verlamd is en onder onmenselijke omstandigheden afgezonderd is in een donker hok.

Ze maakt zich vuil en ligt daarom op het beton en dat willen wij graag anders zien en een ander oudje heeft ook problemen met haar benen en verblijft ook de hele 24 uur op beton. En zo zijn er nog een paar meer zieken die wel gewoon in bed kunnen liggen. Badkamers zijn er niet en ook geen warme douches. In het nieuwe gebouw komen 3 kamers en voor iedere kamer een badkamer met warm en koud stromend water.

Morgen wordt er met de bouw begonnen. Verder zijn er 2 bestaande douches die ook voorzien worden van warm en koud stromend water. En het grote bejaardenhuis had vooruitgang geboekt wat bedden en matrassen betreft en dus gaan we daar alleen maar nieuwe ventilatoren plaatsen voor aan de muur, er zijn in die afdelingen lage plafonds en daarom worden ze aan de muur bevestigd. Vanavond hebben we eten gebracht naar Aryadsa, ik had weer hollandse groentensoep gekookt en dat valt altijd in de smaak.

Tot morgen maar weer!