Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag wat boodschappen gehaald en naar de bank geweest om een rekening te openen voor chandrasoma zodat als het nodig is vanuit Holland daar geld op te storten voor o.a. 2 werknemers van het bejaardenhuis die eigenlijk te weinig verdienen en daardoor ook niet alle werk willen doen. Wij betalen hen 1000 roepies per maand en chandrasoma gaat geregeld controleren of het inderdaad schoon is en niet schoon dan betaald hij hen ook niet en zo willen wij hen stimuleren om het beter te doen. Ook hebben we daar met de manager van Aryadasa een woordje over gewisseld, die hoort daar ook wat strikter in te zijn.

De fundering is klaar gekomen om 6 uur vandaag. Vandaag gingen we zoals gewoonlijk met de tuk tuk boodschappen doen. Marten bleef thuis en Pryanka, Chandrasoma en ik gingen met z'n drieën. Pryanka en ik zaten achter, ik rechts en Pryanka links en we moeten vlakbij huis altijd een onbewaakte overgang over. Toen we aan kwamen rijden stond er een vrouw aan de kant van de weg voor het spoor. Chandrasoma keek alleen maar naar rechts en reed de overgang op en plots schreeuwde de vrouw in het singalees, wacht een trein, Pryanka schreewde schiet op en greep Chandrasoma bij de schouder en het hart bonkte mij in mijn keel want van links was de trein gevaarlijk dichtbij en wij hobbelden rustig over de overweg en de trein toeteren en we waren er nog geen 3 tellen over toen hij achter ons langs denderde. Ik zei tegen Chandraqsoma doe dat nu nooit meer, jij keek alleen maar naar rechts en niet naar links. We barsten alledrie in lachen uit, ik denk door de zenuwen. Zij passeren wel 30 keer op een dag die overgang maar het is hem nog nooit overkomen. Ik heb God gedankt dat het goed gegaan is.

We zijn vandaag bij een gezinnetje geweest die in een heel oude lemen hut wonen. Twee jaar geleden hebben ze 1 van hun beide zonen verloren die in de waterput verdronken is. Ze hebben ons de foto's laten zien van zijn opgebaarde lichaam en zijn begrafenis. De vader des huizes werkt in een kleine supermarkt. daar werkt hij al 7 jaar maar er wordt niet zo veel verdiend. Misschien is het 1 van de projecten de volgende keer. Vanavond heb ik macaronie gekookt en Chandrasoma en z'n gezin vonden het lekker ook het buurmeisje wou graag mee eten maar de 3 meisjes die bij hen in de kost zijn, vonden het niet lekker. Macaroni is hier niet goedkoop en ze hadden het dus nog nooit gegeten.

Dat was het voor nu.