Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen thuis gebleven en help Pryanka dan met groente snijden en dat zijn vaak 3 a 4 soorten en dan houdt Pryanka zich bezig met het bereiden van vis, curry of het bakken van papadam.

Chandrasoma had andere bezigheden en was weg met de tuk tuk. Rond 12 uur kwam Mr. Lahl en nam ons mee naar de school om daar te praten met de deirecteur waar de verschillende aansluitingen met kranen moeten komen voor de kinderen en voor de wc's. Vandaag was er geen water niet om te drinken en niet voor de toiletten. De gewone waterleiding geeft vaak problemen. En kinderen nemen water mee van huis als ze weten dat er een paar dagen geen water is, maar vandaag was dat onverwacht dat er weer geen water was en hadden de kinderen geen water van huis meegenomen en dus zitten ze dan zonder. Ze zullen blij zijn als ze de waterput kunnen gebruiken.

We hebben een rondleiding gehad door de directeur en de hoofdmeester. De directeur sprak geen engels de hoofdmeester wel, ze spraken met mr.Lahl Singalees en legden ons dan uit wat de bedoeling was. Ook de hogere school zat zonder water en ook de klas waar speciale lessen gegeven worden, het lokaal wordt laboratorium genoemd er zijn ook dieren op sterk water, verschillende soorten slangen, zwarte schorpioen en schelpdieren enz. De hogere school is nog maar een paar jaar oud en is gedoneerd o.a. door het Belgische en Franse rode kruis. Er gaan inmiddels bijna 800 kinderen naar deze school.

Vandaar zijn we met Lahl naar Lahiru en zijn familie gegaan en hebben de rolstoel gebracht en ze hebben ook gelijk Lahiru er in gezet. Het viel ons op dat de jongen veel meer reageerde als andere keren. Soms leek het net of hij lachte. De familie is er erg blij mee maar ook weten we zeker dat het ook Lahiru zijn leven zal veranderen. Altijd in bed op een benauwd kamertje is niet goed. Ook hadden we kleding, schoenen en ondergoed meegenomen.

Verder naar de andere 3 projecten. beide daken van de 2 achter elkaar liggende projecten zijn klaar. Alleen moeten de muren nog bepleisterd worden. Bij Aryadsa wordt al een paar dagen niet gewerkt omdat alle personeel op de andere projecten moeten werken.