Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Ajith's huis is bijna klaar op de ramen en de deuren na en buiten moet nog voor de tweede keer worden geverfd. Andere projecten moeten ook nog deuren en ramen in en geverfd. Aryadasa komt nu ook eindelijk een beetje schot in. De waterput is het water verwijderd en zijn de klei muren 2x gewassen. 

De pijlers met de watertank zijn nog niet helemaal afgewerkt. Er moeten nog leidingen en wasplaatsen aangelegd worden dicht bij school. Even met een leraar gesproken en die vroeg ons of wij de 31ste om 9 uur op school konden zijn dan wordt de put feestelijk in gebruik genomen. Wij hopen dat dan alles klaar is. Hij was met de kinderen bezig om op internet te zoeken naar informatie over Nederland. Vreemd vonden ze dat Nederland beneden de zeespiegel ligt. Er is ook een verhaal over een jongen die een gat in de dijk ontdekte en er zijn vuist in deed om een groter gat te voorkomen en zo voorkwam hij dat de dijk doorbrak. Een interessante geschiedenis vonden meester en de kinderen.

 Vervolgens naar het bejaardenhuis om te kijken hoe het met Melina was, Marten bleef thuis. Ik schrok heel erg, haar toestand is heel erg verslechterd. Er kwamen ook verschillende buurvrouwen die komen als helper en staf naar huis zijn. Ze spraken er schande van dat ze aan haar lot wordt over gelaten. We hebben samen gehuild. Morgen heb ik beloofd haar te zullen wassen.

We zullen zien wat de dag van morgen brengt.