Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen 9 uur werden wij bij de school verwacht om de drinkwaterput in te wijden. Het was een heel evenement. Bijna 800 kinderen in verschillende uniformen, leraren en ouders en genodigden gaven ons een warm welkom. Er werd voor ons gedanst en vervolgens moest ikzelf een strik die op 1 van de kranen zat, doorknippen en dan de kraan opendraaien en een drinkwaterpot vullen en Marten moest ook een pot vullen en vervolgens hebben we met onze handen water opgevangen en gedronken. 

Er was een hele ceremonie met toespraken en dansende kinderen. Voor ons waren de toespraken echt saai omdat wij geen singalees verstaan. tussendoor kregen we thee met van allerlei lekkere dingen. Ik moest zelf ook nog even aan het woord, een hele korte speech want toen was het al 12 uur. Ze zijn heel erg blij met het project omdat ze nu nooit meer zonder water zitten en een prima kwaliteit ook nog. De kinderen waren heel erg spontaan, zowel van de lagere school als de hogere. Ze hopen dat wij in de toekomst nog iets voor hun kunnen betekenen. We zullen zien.

Morgen gaan we 2 dagen naar Kandy en omgeving, even er tussenuit met Chandrasoma, Pryanka en Sandika. Morgenvroeg 6 uur vertrekken wij naar Hikkaduwa met de tuk tuk en gaan dan met mr. Lahl en enkele familieleden in de jeep, zo noemen zij de grote auto.