Skip to main content

5 januari 2020

Vanmorgen half 9 met Sandika in de auto naar de stad Galle naar het huis van zijn vriendin Divindu. Ook zij woont met haar ouders en haar zus in een klein oud houten huis. Sandika wilde graag dat wij met hem meegingen om de situatie te bekijken. Zijn ouders Chandrasoma en Pryanka mochten niet weten dat we gingen. Zij hebben nog nooit kennis gemaakt met haar. Ze hebben 1 jaar verkering en hij wil graag met haar trouwen. We hebben besloten om het gezin van Sandika's vriendin een nieuw huis te geven.

We waren om kwart over 10 weer thuis en Mr. Lal kwam even daarna om ons mee te nemen naar het huis waar de 50 gehandicapte mensen wonen. We brachten hen: 100 kg. rijst, 10 kg. dhal, 10 grote blikken vis, 5 kg. uien en 1 kg. Chilli poeder en 1 kg stukjes Chilli. Ze waren er heel blij mee. Ze kunnen er weer 10 dagen, 3x daags van eten. Wat we verder voor hen kunnen doen hangt van ons budget af want er is ook een afdeling waar 7 mensen slapen maar er is geen toilet en douche.

Dan naar bejaardenhuis bounavista, Unawattuna. Het gebouw wat we in 2012 hebben laten bouwen voor 10 oude dames heeft hier en daar kleine reparaties nodig. Met directeur Mr. Dias is afgesproken dat zijn timmerman dat zal repareren zonder ons kosten in rekening te brengen. Verder is het gebouw in perfecte staat en schoon. Voor ons heel belangrijk.

We gaan volgende week weer een kijkje nemen of de werkzaamheden zijn uitgevoerd.