Skip to main content

6 januari 2020

Maandagmorgen met Mr. Lal af gereisd naar de Peletiyana Konista Vidyalaya school waar Mr. Lal in 2019 de waterlijnen heeft vernieuwd. de waterput die aan de overkant van de straat ligt meer bereikbaar heeft gemaakt en een betonnen pad en muur heeft gemaakt. De school ligt op een heuvel en heeft een nieuw pomphuis met nieuwe pomp bij de school gekregen. op 3 plekken rond de school zijn nieuwe betegelde tuinkranen gemaakt met alle drie dubbele kranen. en verder nieuwe wasbakken met kranen in verschillende klassen. Een paar kinderen stonden ons op te wachten met een aantal bladeren van de beatel  boom en die werden ons overhandigd. Dat is hun manier van welkom heten. Ze hebben 140 leerlingen. We hebben een rondleiding gehad door het hoofd van de school. Het valt ons altijd weer op dat lang niet alle directeuren van school in het Engels kunnen converseren.

Daarna zijn we tegenover de school de rimboe ingegaan op weg met een zwangere moeder en haar kind van 7. Ze wonen heel afgelegen. Hun huis heeft geen ramen en deuren en zijn afgeplakt met plastic, maar dat is niet het ergste, ze hebben geen toilet, dus heeft het hoofd van de school gevraagd of wij hun een toilet kunnen bouwen. We zullen zien hoever ons budget reikt.

Daarna zijn we naar de Deyalape Kanishsta Vidyalaya school gereisd die ook problemen hebben met het water. De waterput is prima, heel goed drinkwater maar de veel te slappe constructie waar de watertank op staat  is gevaarlijk en de tank lekt voortdurend, ook zijn de tuinkranen aan vervanging toe en veel klassen hebben een wasbak en kraan nodig. het wordt moeilijk om te beslissen welke school eerst geholpen wordt. We hebben ook nog een voedsel pakket gebracht bij buren die 3 huizen bij ons vandaan wonen. Vader ligt al een maand in het ziekenhuis en er is dus geen inkomen. De 2 dochters zijn 7 en 4. Meerdere buren helpen hen met voedsel en andere dingen.