Skip to main content

10 januari 2020

vrijdagmorgen om half 9 vertrokken in de tuk tuk voor een reis van 45 km naar Hikkaduwa waar huis 2 zal worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe. Terwijl 3 mannen het huis afbreken halen oma, dochter en haar 2 kinderen het huis leeg en alles krijgt buiten een plek waar het later weggehaald zal worden en bij  familie ondergebracht zal worden. Het is een chaos. Om kwart over 12 vertrekken we naar Mr. Lal zijn huis, dat is maar een paar km. En Chandrasoma parkeert daar de tuk tuk en wij stappen over in de jeep met Mr. Lal en Chandrasoma gaan we naar Elpytiye waar Shashi woont.

Hij heeft gestudeerd in Hellabeem, dat is een school voor lichamelijk gehandicapte jongens. Hij heeft daar 2 jaar gestudeerd en heeft nu een winkeltje voor onderdelen voor telefoons en computers, ook repareert hij ze. Dank zij Hellabeem kan hij nu zijn eigen boterham verdienen. Hij is 29 jaar en is geboren zonder benen. zijn kleine voeten zitten gewoon met korte stukjes aan zijn lichaam. ook zijn armen hebben een vreemde stand. Ikzelf had het afgelopen jaar veel contact met hem via messenger. Bijna dagelijks. En nu wij naar Sri Lanka kwamen had hij gevraagd of we hem wilden opzoeken en dus reisden we af naar zijn winkel, zonder hem in levende lijve ontmoet te hebben. Hij had een mooi geordende winkel en een kleine werkplaats. Ook werden we uitgenodigd voor de lunch bij zijn thuis. Zijn ouders waren op begrafenis maar andere familieleden ontvingen ons met open armen en we hadden veel te praten en het was heel gezellig en er kwamen ook veel vrienden. Een huis vol mensen. Een heel warme familie.

Van Hikkaduwa naar Elpytiye is ook zo'n 40 km. Dus gisteren bijna 170 km. afgelegd. Je bent alles bij elkaar vele uren onderweg. Smalle slechte wegen en mooie natuur.