Skip to main content

21 januari 2020

vanmorgen 10 uur vertrokken met de tuk tuk naar Galle. Het huis krijgt vandaag een nieuw dak. De balken, gemaakt van de kokosnoot boom zijn gisteravond afgeleverd en vanmorgen 7 uur is begonnen met het dak. Vanmiddag werden de golfplaten voor het dak afgeleverd en ze hopen vanavond voor donker het dak klaar te hebben.

In Hikkaduwa zou ook aan het dak gewerkt worden maar de balken zou hij ook daar bestellen maar toen hij kwam kijken waren de balken te jong en balken van jonge bomen gaan minder lang mee.. Hoe ouder de boom hoe harder het hout. Dus hebben we vanmiddag bij hetzelfde houtstek waar de balken voor het Galle huis vandaan kwamen ook de order geplaatst voor Hikkaduwa. Daar moet voor het trandsport wel wat meer voor betaald worden omdat het 30 km vanaf de werkplaats ligt. Mr. Lal bracht ons terug naar huis en onderweg namen we een lunchpakket mee.

Ook zijn we wij in Midigama de kramen die altijd langs de weg staan waar de klei bellen hangen om in kopen te doen voor de snuffel- winkel. Om 4 uur ging Mr. Lal terug om bij de rooms katolieke school een kijkje te nemen. Het is weer heel erg warm vandaag en dan zitten we meestal binnen.