Skip to main content

31 januari 2020

Dinsdagmorgen zijn we om 5 uur vertrokken met Mr. Lal richting Ella. Onderweg prachtige natuur en hoe verder we kwamen hoe hoger de bergen met de vele haarspeld bochten. Onderweg ontbeten en watervallen bekeken. Ook wel eens van de weg afgeweken om een waterval te bekijken maar dan waren er alleen maar smalle slechte paden en dan werd je echt door elkaar geschud met naast je afgronden. Tegen 20 voor 12 waren we in Ella en om 12 uur kwam de trein aan. Wij zaten in de achterste  wagon met rond om ramen. De eerste 1 1/2  uur waren adembenemend en de laatste 1 1/2 uur veel bossen met wel 30 tot 40 meter hoge bomen en het laatste half uur groente tuinen, trapsgewijs de bergen op.

Om 3.15 zaten we weer in de auto en hadden nog uren rijden voor de boeg naar een klein plaatsje vlakbij de stad Gampola. Naar het ouderlijk huis van Mr. Lal. Zijn broer woont daar samen met zijn vrouw en 2 kinderen. Nadat we thee hadden gehad gingen we op pad met de auto, vier wiel aandrijving, een verschrikkelijk slecht pad en heel smal. Het was pik donker. Toen we de top bereikten was het hotel waar we wat zouden eten gesloten en waren er mannen bezig het te renoveren. Een prachtig uitzicht met al die lichtjes overal, dus gingen we weer huiswaarts. 20 voor 10 warm eten. Wij zijn niet gewend net voor bedtijd te eten. De volgende morgen was mijn maag overstuur en bijna niet gegeten. 9 uur op weg terug naar huis langs een andere route. Mijn maag bleef opspelen en ikzelf was bekaf van de lange rit. Om 7 uur waren we weer thuis en voor 8 uur lag ik in bed. Geslapen tot 6 uur in de morgen en nog steeds last van mijn maag. Gisteren ook weinig gegeten en'kregen we visite van fam Dayanade, Zij kregen 2007 een huis en hadden op dat moment 6 kinderen nadat we het huis hadden gebouwd ging het stukken beter met dat gezin.

11 uur naar het huis in Galle gegaan wat ook langzaam vordert. Het duurt nog minstens een week voor die klaar is. Het huis heeft 4 kamers en douche en toilet kosten € 5.000.- Na de middag het huis in Hikkaduwa geopend. Het is niet groot 2 kamers en een kleine keuken maar het is echt prachtig geworden en oma en dochter en 2 kleinkinderen kunnen er nu veilig wonen. Geen overstromingen meer ook al zal er veel regen vallen. Ze zijn er heel erg blij mee.  kosten € 3.700. De Rooms katholieke school zal over 14 dagen klaar zijn. kosten  €3.200 en de school in Akuresse zijn ze nog steeds met de pilaren voor de watertank bezig en dan 4 tuinkranen voor bepaalde klassen wasbakken en kranen en nieuwe waterleiding. Als het eind februari klaar is mogen we blij zijn. kosten. €5.750 ons duurste waterproject tot nog toe met 279 leerlingen.

Wij zitten vandaag al de hele dag zonder stroom ik ben nu bij familie waar wel stroom is voor internet. Wij vertrekken over 3 uur naar het vliegveld en vliegen vannacht om 2.55 dus het wordt een slapeloze nacht en morgen hopen we in de namiddag thuis te zijn.