Skip to main content

14 maart 2022

Goede middag allemaal,

Wij zijn vanmorgen 4.45 geland, lokale tijd, in Sri Lanka. Het was een zeer vermoeiende reis en we waren blij dat we rolstoelassistentie hadden aangevraagd op alle vluchten heen en terug. Er was geen tijd tussendoor om een kop koffie te drinken. In Frankfurt was het een verschrikkelijk eind lopen en een gedeeltelijk stuk met de bus en dan weer een heel eind lopen. En we werden dus op die manier begeleid en dat was maar goed ook want voor Sri Lankan airlines moesten we inchecken in Frankfurt en dat zijn we niet gewend.

In Amsterdam krijg je altijd de instapkaarten voor de hele vlucht maar dit was de eerste keer dat we met Lufthansa vlogen naar Frankfurt en die hadden geen link met Sri Lankan airlines. Maar oke met de begeleiding ging het best. Maar ik was wel bekaf want we moesten vlot lopen om op tijd bij de gate te zijn en je wordt tot helemaal in het vliegtuig begeleid en langs de douane heb je voorrang en dat is fijn dat je geen tijden in de wachtrij komt te staan.

De vlucht van Frankfurt naar Colombo duurde 10 uren en dat is best lang maar die liep voorspoedig, wel eens turbelentie maar dat was niet van betekenis, dat hebben we wel eens anders meegemaakt.  Op het vliegveld van Colombo is het altijd zo verschrikkelijk druk en moesten we ook best een tijdje wachten voor we aan de beurt waren. En dan naar de uitgang waar Chandrasoma al met een bord in de hand , welcome to Sri Lanka Marten en Fokje Cruiming, stond te wachten. Mr. Lal laadde ons in bij de invaliden parkeerplaats, de enige plek die vrij was. En toen naar ons adres in Goviyapana waar we door een mankement aan de auto om 9 uur aankwamen. We waren toen dik 24 uren onderweg geweest. En de verdere dag hebben we bijgepraat en rust genomen en we starten morgen om het nieuwe gebouw te bekijken, wij zijn benieuwd.