Skip to main content

25 januari 2024

Gisteren zijn we wezen winkelen en zijn we naar bejaardenhuis Bonavista geweest om te kijken hoe het gebouw wat we 12 jaar geleden hebben gebouwd er nu uitziet en we komen er altijd onverwachts en het is er schoon en de badkamer wordt goed onderhouden. Er wonen altijd 10 oudjes en die hebben het in dat gebouw heel erg naar de zin.

We zijn het allereest naar het huis gegaan die voor een arme familie wordt gebouwd en ze zijn al mooi opgeschoten met de bouw. 1 man was met de septictank aan het maken voor het toilet. Ze moesten altijd naar familie om gebruik te maken van hun toilet. Ze hebben dus nooit een toilet gehad en dat is heel onhandig. Ze weten straks niet wat hen overkomt dat alles bij het huis is. Ze hebben een zoon van 5 en een dochter van 11.

Vervolgens zijn we naar Sambody gegaan om de badkamers en toiletten te bekijken. Het gebouw wordt erg mooi en goed met rolstoel bereikbaar en zo ook de wc's. Het tegelwerk ziet er prachtig uit en iedereen is er erg blij mee. Ze zijn altijd blij ons te zien en wij hen, er zijn mensen van allerlei leeftijden. En velen heel spontaan.

Vanmorgen ontdekte ik dat mijn filmcamera niet in de tas zat en ik schrok daar echt van. Alles afgezocht en Cees zei je hebt hem het laatst in Sambody gehad en daar moet hij wel zijn, maar ik kon mij het niet herinneren. Naar Sambody gebeld en inderdaad was hij daar blijven liggen. We hebben hem gelijk opgehaald want ik moest hem weer bijladen want morgen heb ik hem nodig voor de bruiloft van de zoon van de aannemer Mr. Lal.

Morgenvroeg vertrekken we om 8 uur met de tuk tuk en hebben zeker meer dan 1 1/2 uur te reizen. De hele ceremonie is in een hotel en het feest duurt tot half 4. Dan worden we terug gebracht door Chandrasoma. 

Dat was ons nieuws van de afgelopen tijd.