Skip to main content

30 januari 2024

Gisterenmorgen naar een huis geweest hier 20 km. vandaan. Zij hebben geen ramen en deuren in huis en de zijmuur slaat door als het regent en de achter muur toont grote scheuren en dat is een gevaarlijke situatie. Wij zijn vanmorgen met Mr. Lal wezen kijken en we hebben nog zoveel geld over van de andere 2 projecten dat we die mensen ook kunnen helpen, niet alles kan gedaan maar Mr. Lal gaat zijn best doen om zo veel mogelijk te kunnen realiseren als mogelijk is.

We zijn vervolgens naar Sambody gegaan en de badkamers zijn prachtig geworden en 6 toiletten in totaal. 4 met een kom en 2 zittoiletten en heel ruim opgezet zodat er gemakkelijk een rolstoel in past en rond kan draaien. Het is een prachtig project. Kleding uitgedeeld aan vele mensen in Sambody en er zijn sinds een maand een tweeling en ze konden niets toen ze kwamen maar de zuster heeft 5 soorten olie gemengd en verwarmd dat en masseert hun helemaal en nu kunnen ze zelf kruipen en als ze 1 van de kinderen op zijn benen zetten kan hij zichzelf aan de stoel vasthouden en klimt hij erop. Ze zijn 5 jaar oud. Toen ze geboren werden is de vader bij vrouw en kinderen weggegaan omdat de kinderen gehandicapt waren en moeder zit nu in de gevangenis omdat ze op het criminele pad was en zodoende zijn de kinderen in Sambody geplaatst en ze worden er liefdevol opgevangen, het zijn hele leuke kinderen en ik zelf zal sponsor worden voor deze 2 kinderen zodat ze toch nog een beetje een toekomst kunnen krijgen en om Sambody te steunen hebben wij ook de flessen olie die voor de kinderen gebruikt worden bekostigd en daar waren ze ons heel dankbaar voor want ze doen er alles aan om de kinderen zo mobiel mogelijk te maken. Als ik ze zie smelt mijn hart voor hen. Mr. Lal gaat vierkante planken maken waar hij wielen onder maakt zodat ze zich dicht bij de grond zichzelf kunnen voortbewegen.

Daarna zijn we naar het in aan bouw zijnde huis gegaan en daar werden de spanten op het dak gelegd zodat morgen de eterniet golfplaten geplaatst kunnen worden. Ook die familie is zo dankbaar en blij en dan het toilet bij huis wat ze nog nooit hebben gehad. Wat is het fijn als je al die gelukkige blije gezichten ziet.

En vandaag heeft Mr. Lal de € 2000,- meegekregen om te bewaken voor een kind van 4 die een operatie in India moet hebben en daar is nog niet alle geld voor binnen, als ze het bijna bij elkaar hebben kunnen ze Mr. Lal bellen en brengt die haar de € 2000.- die wij haar beloofd hebben. En Mr. Lal wil ook de rapporten van de dokter zien wat die adviseert, dus ook dat geld is in goede handen