Skip to main content

1 februari 2024

Vanmorgen zijn we wezen zwemmen. De golven waren wat ruwer en we gingen voor ons op een gunstige plek in zee. Na 10 minuten merkte ik dat Cees op het strand stond aan mij te roepen, maar ik hoorde hem niet en pas toen ontdekte ik dat ik steeds verder door de stroom was meegenomen en ik probeerde terug te komen naar het strand. Het was vergeefse moeite, ik kon zwemmen wat ik wilde maar ik dreef verder af. Het was een hele strijd om tegen de stroming in te zwemmen.

Ineens waren er 2 sterke mannen bij me en vroegen heb je hulp nodig en ik zei ja ik probeer terug te komen naar het strand en het lukt mij niet, ik vecht gewoon maar ik blijf verder de zee ingaan. De mannen pakten me elk aan een kant en de ene zei sla je arm om mijn nek dan kan ik meer kracht zetten en de andere man had mij stevig beet aan de andere kant en zo trokken ze me mee naar het strand en brachten me veilig naar de kant. Er hadden zich al meer mensen verzameld en 1 vroeg heb je veel zee water binnen gekregen en ik zei nee, heel weinig. Alsjeblieft zeiden ze ga hier niet meer zwemmen op jullie leeftijd is het te gevaarlijk. De ene man die mij redde, was de overbuurman van Chandrasoma. Hij zei als wij er niet waren geweest dan had je het niet overleefd en ik beaamde dat dat zo was. Cees was helemaal in paniek en was zo blij dat ik veilig weer aan de kant stond. Hij heeft God gedankt voor mijn redding. De hele buurt wist later dat ik gered was. En iedereen was bezorgd. Later kwam Mr. Lal en hem werd ook het hele verhaal verteld.

Wij met Mr. Lal naar Sambody gegaan en hebben even aandacht besteed aan de mensen daar. Ze zijn altijd blij als ze ons zien en moeten dan even hi-five doen. De badkamers en toiletten zijn bijna klaar en vandaag werd de elektriciteit geïnstalleerd. Maandag of dinsdag is de opening. We hadden een grote cake gekocht en hebben die naar de overbuurman gebracht en hij nodigde ons uit voor de koffie en de thee en het was heel gezellig en werd er nog over na gepraat over de redding van vanmorgen. 

Morgen niet weer daar zwemmen. We zijn voorlopig genezen.