Skip to main content

8 februari 2024

Vanmorgen is Cees weer wezen zwemmen en daarna hebben we ontbijt gehad en om 10 uur kwam Mr. Lal om ons op te halen om het huis te openen. Chandrasoma, Pryanka en Pawindoe gingen mee in de tuk tuk en wij in de auto. Daar aangekomen werden we ontvangen met een bloemenkrans die om onze nek werd gehangen. Daarna kreeg ik een schaar met een strik aangeboden om het lint voor de voordeur door te knippen en daarna de sleutels zodat ik de deur kon openen.

Het huis was leeg, wat nooit gebeurd want bij de opening van andere huizen stond alles wat ze bezaten binnen. Er werden 2 tafeltjes met zelfgemaakte dingen erop binnen gehaald en de stoelen. er werd een vuur gemaakt onder een potje die gevuld was met kokosnootmelk en dat moest aan de kook gebracht worden zodat de melk overkookte en de betekenis is dat het huis en de familie geluk en voorspoed brengt en dat wensen we hen ook toe natuurlijk. Daarna thee gedronken en van de dingen gegeten die op de tafeltjes stonden.

Daarna zijn we weer huiswaarts gekeerd en hebben we samen met Mr. Lal het warme eten gegeten en daarna afscheid genomen van Mr. Lal, want die zien we morgen voor we weg gaan niet meer. Mr. Lal begint over een week met het huis van een ouder echtpaar te renoveren, ook daar hebben we nog wat geld voor. Morgen begint de reis terug naar huis zodat we zaterdagmorgen 20 over 6 weer op Schiphol kunnen zijn.

Het was weer de moeite waard om vele mensen te helpen hier in Sri Lanka. Als we goed gezond blijven komen we terug om echt vakantie te vieren en wat meer van het land te zien. Wij hopen dat jullie genoten hebben van de verhalen en thuis wordt er weer een film gemaakt van hetgeen ik op de camera heb gezet.