Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag zijn 2 stukadoors bezig met de slaapkamers te pleisteren en 1 opperman. Het dak komt er later op. Vandaag is het erg warm boven de 30 graden. ‘S middags gaan we naar een tsunamikamp waar onze beste vriendin woont met haar gezin.

Morgen gaan ze verhuizen naar een ander kamp in Midigama. Er staan allemaal dozen op de stapel en ze zijn klaar voor de verhuizing. Het Belgische Rode kruis bekommert zich om de mensen daar en toevallig is er een mevrouw van dat rode kruis in het kamp. En wij knopen een gesprek met haar aan en daaruit vernemen we dat Rasika en haar gezin alleen maar weer tijdelijk naar het andere kamp gaan.

Landinwaarts in Midigama in een heuvelachtig gebied zijn ze bezig met een Turks project en worden er 500 huizen gebouwd en Rasika en haar familie krijgen daar een huis aangeboden en waarschijnlijk zijn in juli alle huizen klaar, dus er is uitzicht voor vele gezinnen. Wij verlieten het kamp en reden landinwaarts om te kijken hoever het project gevorderd was, maar wij werden gelijk door bewaking weer terug gestuurd, wij mochten ook geen foto s maken maar toch had ik snel 1 foto kunnen nemen. Als we die wilden nemen hadden we toestemming nodig van de Turkse ambassade in Colombo.

Hartelijke groeten Marten en Fokje