Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag was het zeker 35 graden, het was erg heet, maar het werk aan het huis ging door. Alle ramen en deuren werden geplaatst en geverfd. Het pleisterwerk van de muren binnen en buiten werd voor de tweede keer geverfd. De wc werd geverfd en de dakgoot aan 1 kant werd geplaatst.

Er komt maar aan 1 kant een dakgoot omdat het huis aan die kant dichtbij het andere huis staat. De meeste huizen hebben geen goot. Aan de binnenkant is in iedere kamer onder om een bruinrood randje gemaakt met een bepaald soort verf. Ook zijn alle deuren en ramen voorzien van hang en sluitwerk. Wij vinden zelf dat het een heel mooi huis is en de familie die er komt wonen is er ook heel blij mee en ze bedanken ook iedereen die dit tot stand heeft gebracht.

Vandaag vertelde de aannemer dat hij nog nooit een huis had gebouwd in 18 dagen. Hij vond dit toch een hele uitdaging. En wij zijn hem en zijn mannen heel dankbaar voor al het werk dat ze verzet hebben. Eerst met veel regen en tegenslagen, maar later toch heel mooi weer. Ons bidden heeft geholpen, god heeft ons gebed verhoord en daarvan was ook de aannemer overtuigd. Hij is een mens met een gouden hart en dat hadden wij nodig. Om 9 uur vanavond was het huis klaar. Vandaag is ook verder gewerkt aan de 1 kamer woning op het andere bouwterrein.

Het werk daar ligt nu een paar dagen stil omdat boven de ramen en deuren en over de lengte van de hele muur beton is gestort en dat heeft tijd nodig om te drogen voordat het metselwerk verder gaat en deze 1 kamer woning zal 15 februari klaar zijn. Dan kan ook dat gezinnetje verhuizen. Dit is onze laatste email vanuit Sri Lanka voor onze site, morgenvroeg staan we om 5.15 op om naar Goviyapana te gaan om aan de familie de sleutel voor het huis te overhandigen. Vanavond mocht dat niet omdat het volgens Sri Lankeese begrippen niet goed is een sleutel na s middags 12 uur te  overhandigen, bij opgaande zon is dat beter.

En dan gaan we om 6 uur naar Negombo om daar nog een paar dagen door te brengen en het is 10 minuten vanaf het vliegveld. We vertrekken in de nacht van 3 op 4 februari weer naar holland en zijn omstreeks 14.30 weer in schiphol.

We hopen dat u met belangstelling onze site heeft gevolgd wees hartelijk gegroet

Van Marten en Fokje Cruiming