Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Hallo allemaal
Vndaag is het vrijdag 12 januari. we zijn gistermiddag om 4 uur in de middag gearriveerd in ons hotel in Ahangama. Onze reis is goed verlopen maar we zijn 26 uren onderweg geweest. Ons vliegtuig had op Schiphol al een technisch
probleem.

Er was in het vliegtuig een hoge fluittoon en de monteurs konden het niet snel oplossen daardoor vlogen wij 4 uren later dan de planning en mede daardoor kwamen wij om half 8 aan en daarna was het 3 kwartier wachten op onze koffer en was het kwart voor negen dat wij richting het zuiden reden en als  je overdag moet reizen is het afzien.

Onze familie die ons van het vliegveld haalde hadden nog geen ontbijt gehad. Dus je bent dan ongeveer een half uur kwijt. Om 1 uur naar een restaurant om warm te eten, daar ben je ook een uur mee kwijt. Wij waren echt bekaf want in het vliegtuig doen wij geen oog dicht. Ook kwamen we door het dorp waar de aannemer woont en hebben daar thee gedronken en plannen gemaakt hoe het huis verder gebouwd zal worden. Het plan is dat hij maandag van start gaat om de 1 kamerwoning tot een compleet huis te maken. En hij beloofde het af te hebben als wij 6 februari terug gaan naar Negombo, waar het vliegveld is.

We blijven daar dan 2 dagen voor we terug naar holland gaan. Nadat we in het hotel waren is ons gezinnetje naar huis gegaan, ook zij waren moe omdat ze s nachts 12 uur al bij het vliegveld waren. In de avond hebben we een tuk tuk genomen en zijn naar het gezinntje van de 1 kamerwoning gereden om daar te vertellen dat er maandag wordt gestart met de bouw en hoe zij het in gedachten hadden en dat kwam overeen met ons plan. We zijn vandaag bij enkele nieuwbouw projecten geweest. Er zijn mensen die wonen in zo'n nieuw huis, maar ze hebben alleen een paar stoelen en niet eens een bed of een matras. We houden het in gedachten om ook voor die mensen wat te doen. Maar eerst moeten we ons concentreren op het huis. We zijn vandaag ook naar het bejaardenhuis gereden wat we in 2004 hebben gerenoveerd.

De oudjes waren helemaal in de wolken dat wij er weer waren en ikzelf omhels ze allemaal even ook de mannen natuurlijk en die noem ik altijd "my boys". En ik maakte kennis met de nieuwe manager van het bejaardenhuis. In Juni 2006 was de andere manager overleden op 46 jarige leeftijd en het was toch wel even wennen dat Girty er niet meer was. Wij hebben  weer 3 dagen ingevuld om eten te brengen. Verder hebben we de dag doorgebracht bij ons gezinnetje en gebruiken daar ook altijd onze lunch en warm eten. Morgen zijn we van plan om naar onze beste vriendin Rasika en haar gezin te gaan, zij woonde tot vooor 14 dagen nog in een tzunamikamp.

We hopen de hele dag met hun door te brengen.morgen of overmorgen horen jullie meer,

Hartelijke groeten Marten en Fokje