Actie Sri Lanka

Slideshow Image
Vanmorgen is begonnen met de fundering van de 1 kamerwoning, er worden 2 ruime slaapkamers aangebouwd en een keuken. De fundering was vanavond om 7 uur af. Nu moet het eerst drogen tot morgenmiddag. Morgenvroeg wordt ook begonnen met de bouw van een ander huis er vlak bij, voor het gezin met de 5 kinderen.

De jongste 3 kinderen slapen met moeder in 1 bed en vader en de beide oudste zonen slapen met vader op de hobbelige grond. De jongste word volgende maand 1 jaar. Het bedrijf waar vader werkte heeft op het ogenblik geen werk en dus werd hij ontslagen en doordat moeder de kleine moet voeden kan ze ook niet werken. De kinderen hier krijgen heel lang borstvoeding.  Het kind van onze vriendin Rasika is 2 en een half jaar en nog steeds hangt ze aan moeders borst.

Vanmiddag kwamen de kinderen die de tzunami hebben meegemaakt voor ons een toneelstuk opvoeren. Het is een drama stuk die de tzunamie nabootst en laat zien hoe mensen worden overvallen door het water. Het was best intresant om dat te zien. Een heleboel waren verkleed als de golven van het water en anderen waren bloemen en bomen. het huis ontbrak want die kinderen konden niet komen er waren meer dan 60 kinderen. Prachtig dat ze dat voor ons wilden doen. Omdat wij daar de mensen proberen te helpen vinden ze het fijn om op deze manier iets terug te willen doen en het staat natuurlijk op onze film en zij hopen daar ook een kopie van te krijgen voor hun vereniging.  Deze vereniging is speciaal opgericht om de kindren te helpen de ramp te verwerken. Veel ouders waren er ook om te kijken en om de kinderen te kleden en een onderwijzeres leidde het theater. Na afloop kregen de kinderen allemaal drie soorten ballpoints en een potlood een stukje gum of een puntenslijper. Ze gebruiken deze spullen voor school.  

Vanavond gaan we vroeg naar bed want onze dag begint om half 7 want we brengen het bejaardenhuis "ARYADASA" hun ontbijt.  

Morgen vertellen we meer, groeten Marten en Fokje