Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen eerst naar de bouw. De huizen zijn 1 keer geverfd van binnen en van buiten en ook waren bij beide huizen de daken klaar. Vandaag en het weekend ligt de bouw stop. De aannemer komt 3 dagen niet, hij en zijn familie zijn naar een bruiloft in Kandy en aangezien dat nogal wat uren van hier rijden is blijven ze een paar nachten en het is hier gewoonte als een bruidspaar trouwt er twee dagen achtereen feest gevierd wordt.

Ook wij zijn vandaag hier in Ahangama naar een bruidspaar geweest die een party gaven en het was vandaag ook de 2de dag dat er feest werd gevierd en dat werd gewoon thuis gedaan met de hele familie inclusief kleine kinderen. Het is familie van onze vriendin Rasika en zij had via de familie ons ook uitgenodigd, maar we zijn maar even gebleven omdat wij daarvoor geen geschikte kleding hadden, toch hele leuke hartelijke mensen.

Het bruidspaar had elkaar maar 1 keer ontmoet voor de trouwdag. De ouders huwelijken hun kinderen uit in heel veel gevallen hier in Sri Lanka, het is een soort traditie. Wij zijn blij dat wij die traditie niet hebben. De bruid leek me soms wat afwezig, ik heb haar niet horen praten, maar de familie praatte zoveel te meer. Vanmiddag hebben we gewinkeld in Weligama en nieuwe schoolschoenen voor Sandika zijn verjaardag gekocht, zijn oude waren te smal en 1 schoen was de neus van kapot, hij is er erg blij mee.

Hij is 31 Januari jarig, dan wordt hij 11. Jongens dragen zwarte schoolschoenen en meisjes witte. Vanmorgen was het weer warm, maar vanmiddag begon het pijpenstelen te regenen en het bleef regenen.

Tot morgen, Marten en Fokje