Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hallo beste lezer
 
Inmiddels zijn we al weer 5 juli 2007. Het is al weer een paar maanden geleden dat we het laatste nieuws op de site hebben gezet. We zijn steeds bezig met kaarten maken en op markten staan. We zijn net 3 weken naar schotland geweest waar onze tweede zoon woont en nu zijn we al weer een paar dagen terug. U weet het zo langzamerhand wel dat U voor kaarten bij ons terecht kunt . enkele kaarten zijn 10 cent dubbele kaarten hebben we vanaf 20 , 50 en 70 cent inclusief envelop. U kunt altijd via ons e-mail adres bestellen. Wat U maar nodig bent wij hebben ze in voorraad. U mag ook altijd thuis langs komen maar bel dan even zodat U niet voor een dichte deur komt. telefoon. 0516422411.

Als het weer het toelaat staan we a.s. zaterdag 7 juli en 21 juli en de eerst zaterdag van augustus weer op de markt in Bakkeveen. U herkent ons met het bord van actie Sri Lanka. Wij schrijven regelmatig naar onze contacten in Sri Lanka en op het ogenblik is er een briefwisseling met de hoofdmeester van de Neth Savan Sarana school. Dat is de doven en blinden school waar we leermiddelen voor hadden gekocht j.l. januari. Neth: betekend oog en Savan betekend oor (luisteren) en Sarana betekend : help. Ze hebben computers gekregen van een goede gever vorig jaar, maar deze computers zijn tot op heden nog niet in werking omdat daar geen geld voor is. En ook willen ze graag een muziek installatie hebben met luidsprekers in allebei de klassen. Wij proberen hun nu te helpen en hebben de keus aan hun gelaten wat ze willen of de computers aansluiten of de audio installatie. Die brief is vandaag 5 juli de deur uitgegaan. Wij hopen dat ze kiezen voor de computeraansluitingen, want dan kunnen we met elkaar e-mailen en dat zou heel fijn zijn want niemand die wij kennen heeft een computer en de brieven komen soms niet terecht.

We hebben inmiddels al weer wat geld binnen door donaties en kaart verkoop en de verkoop op de markten. We proberen tussendoor ook nog eens naar appelscha te gaan en de komende winter naar Eelde naar de bloemenhallen. Onze stand is momenteel € 1100,- Maar er is natuurlijk heel veel meer nodig dus Uw bijdrage is van harte welkom en het geld wordt 100% voor de armsten in Sri Lanka besteed.

Ons project voor januari 2009 is een bejaardenhuis in Galle helpen waar 100 mensen wonen en waar i/3 zwaar gehandicapt zijn en die nodig nieuwe matrassen en beschermhoezen nodig hebben en lakens en incontinentie materiaal. Het halve huis wat we gebouwd hebben voor het gezin met 6 opgroeiende kinderen moet eigenlijk verder uitgebouwd worden met 2 kamers en dan is het compleet. De doven en blinden school blijft altijd een project voor ons en er is een gezin met 3 volwassenen en 2 tienerkinderen die een huis nodig hebben omdat ze in een krot van een hutje wonen. En een man van in de veertig die zijn beide benen verloren heeft door de tsunami en graag 2 kunstbenen wil hebben omdat hij graag weer wil lopen en een jongetje van 10 die 1 been mist. Er wordt door de regering eigenlijk niets gedaan voor gehandicapte mensen. Ook niet voor de Neth Savan Sarana school, de kinderen krijgen alleen uniformen en leerboeken, de rest moet de school zelf aanschaffen en daar hebben ze dus donors voor nodig. Er gaan 60 kinderen naar school en 45 kinderen komen van ver en overnachten dus tegenover de school in een gebouwtje en ze gaan eigenlijk bijna nooit naar huis en dat wonen en eten wordt bekostigd door een Spaanse stichting die ook de school heeft laten bouwen.

Maar U begrijpt dat er veel meer nodig is om een school draaiende te houden. Schriften, tekenboeken kleurpotloden, ballpoints, potloden, gekleurd papier en speelgoed voor de kleuterklas enz. Te veel om op te noemen. Dus U begrijpt dat we hopen dat ons project, gepland voor januari 2009 een succes mag worden en we danken onze Heer dat Hij het mogelijk maakt voor ons om dit werk te doen en we weten het is een druppel op een gloeiende plaat maar we zijn dankbaar voor ieder mensenkind dat we kunnen helpen en als je niets onderneemt gebeurt er ook niets.

We houden U op de hoogte wat de briefwisseling met school betreft en wat de stand van zaken is van onze actie.

Hartelijke Groeten Marten en Fokje