Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Sri Lanka importeert benzine, diesel, gas en kolen van andere landen en betalen dan meestal met dollars en soms euro's. Als ze huizen bouwen en wegen dan lenen ze van andere landen en betalen dat terug in dollars. Ze hebben genoeg Sri Lankese rupies maar kunnen daar niet mee betalen. Banken hebben geld (rupies) maar de laatste 2 jaren kwamen er geen touristen om geld te brengen.

Veel Srilankanen werken in de arabische landen en kwamen dan met (dollars) terug. Maar ze kwamen niet vanwege de corona en bleven daar en mochten niet werken en leefden dan van het geld daar en kwamen niet naar Sri Lanka. De export van de producten o.a. Thee, rubber en kruiden enz. werd gestopt vanwege de corona en dus geen dollars en zo was er gebrek van al die belangrijke dingen zoals diesel voor vrachtwagens en bussen en benzine voor de kleine bedrijfjes en lokale bevolking en gas(potten) want veel huishoudens waren gestopt om te koken op open vuur wat ook zeer ongezond is (longproblemen en noem maar op) en koken met gas is dus veel beter.

Mondjesmaat komt er een lorrie met gaspotten. 1 met grote gaspotten en 1 met kleine en dan staan er honderden mensen in de rij en moet je veel geduld hebben om een volle gaspot te bemachtigen en kolen voor de stroom centrales en omdat de steen kolen ook mondjesmaat binnen komen werd er bezuinigd op stroom en waren er dagen dat de stroom zo 6 a 7 uren weg was en de laatste dagen zelfs 10 uren.

De grote winkels en restaurants en hotels hebben wel agregaten om toch stroom te hebben maar de kleine ondernemeners hebben dat niet en dus een grote strop voor hen en de prijzen van de producten lopen bij de dag op en dus de arme gezinnen worden steeds armer en zo zit Sri Lanka helemaal in het slob. De regering doet ook niets en dat is mijns inzien altijd al zo geweest in al die 24 jaar dat we daar komen.

Als we dan weer kwamen in het verleden zei Chandrasoma altijd nu hebben we een goede minister want die heeft gezorgd dat de snelweg er kwam, maar dat was dan ook het enige, voor de bevolking veranderde er niets en daar is het waar het om draait. Ministers hier, en waar niet, zitten er voor hun eigen eierenkorf.