Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Nieuws

Vandaag waren we een beetje verdrietig. We zorgden steeds voor 5 honden. s'morgens en 's avonds voeden wij hen. eergisteravond kwam 1 van de honden onder de trein en gisteren nummer 2. Dus zijn er nog 3 over. 1 zwarte iets langharig en 2 bruine kortharige. Vanmorgen zijn we naar een gezin gereden een paar straten verderop en hebben daar rijst, dahl, chili, uien, melkpoeder enz. gebracht. Ze hebben een meisje van 3 die een nier probleem heeft en medicijnen nodig heeft. een gedeelte kunnen ze gratis krijgen maar ook medicijnen die ze moeten betalen en vader is arbeider en ze hebben het niet ruim.

vanmorgen bracht Chandrasoma ons met de tuk  tuk weer naar Hikkaduwa. Het huis schiet mooi op de muren zijn op hoogte  zodat morgen aan het dak wordt begonnen en er is een fundering voor de keuken gemaakt die komt achter aan het huis en naast het huis is ook begonnen met het toilet. Het wordt een mooi huis. voor € 3.700,- Morgen komen alle materialen voor de Rooms katholieke school en daar wordt zondag begonnen met renovatie van drinkwater.

Vanmorgen 9 uur vertrokken we naar de mr. Sadatissa school in Akuresse . Ze hadden vandaag feest op school omdat er vandaag nieuwe leerlingen bij kwamen. Bij ons is dat eind augustus dat de kleintjes voor het eerst naar school gaan en hier dus 16 januari. En dat wordt dus feestelijk gevierd. Hier werd 2019 renovatie verricht aan het drinkwater systeem. nieuwe pomp + pomhuis, verschillende tuinkranen en wasbakken met kranen voor verschillende klassen, vernieuwing van de leidingen en nog wat andere dingen.

vanmorgen heeft Chandrasoma ons weer van Goviyapana met de tuk tuk naar Hikkaduwa gebracht naar de bouw van het 2 de huis. We hadden  onderweg een tas met boodschappen gekocht voor dat gezin. Er was geen rijst meer maar toch stond er een pan met allemaal stukjes hout (zo zag het er uit) op het vuur te pruttelen. Het is de stam van een struik die in het perceel er naast groeit en ook de bladeren daarvan worden fijngehakt en als groente gegeten. Het schijnt heel gezond te zijn.

De dagen vliegen voorbij. 10.15 uur zijn we gestart met de tuk tuk om naar Hikkaduwa te gaan. Het 2de huis is al aardig op hoogte. Er wordt hard gewerkt door 4 mensen. 1 van hen is doof stom maar kan werken als de beste. Hij is getrouwd en heeft een dochter. oma en moeder hebben me even uit de doeken gedaan hoe ze s'nachts slapen in het piepkleine hutje waar 1 bed in staat en voor het bed ligt karton. De tieners slapen in het 1 pers. bed en oma en dochter liggen ervoor op het karton. En stroom hebben ze nu ook niet. het is een achteraf straatje en dus na 6 uur erg donker. Moeder en dochter verkopen loterij loten en verdienen daar de kost mee. Maar nu zijn ze al dagen niet gegaan omdat ze vinden dat ze tijdens de bouw thuis moeten blijven. Maar Lal heeft bij hen aangedrongen om morgen weer aan het werk te gaan omdat er geen geld binnen komt en er haast geen eten is.

Vanmorgen om half 7 aan de dagelijkse was. Om 7 uur ontbijt en het was 9 uur dat we met de tuk tuk naar Welligama reden een stadje 8 km verderop. We hebben wat gewinkeld en om 13.00 waren we weer thuis. Pryanka had het warme eten voor ons klaar. en tegen 15.00 kwam Mr. Lal om met ons verschillende huizen  langs te gaan die we in het verleden hebben gebouwd. Eerst gingen we langs opa en oma Premedase die we 2 jaar geleden een huis hebben gebouwd. Ze moesten 4 jaar geleden toen wij er voor het eerst kwamen voor 4 kleinkinderen zorgen want hun ouders waren vertrokken. 2 jaar geleden toen we voor hen een nieuw huis hebben gebouwd waren er nog 3.