Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Nieuws

Dinsdagmorgen zijn we om 5 uur vertrokken met Mr. Lal richting Ella. Onderweg prachtige natuur en hoe verder we kwamen hoe hoger de bergen met de vele haarspeld bochten. Onderweg ontbeten en watervallen bekeken. Ook wel eens van de weg afgeweken om een waterval te bekijken maar dan waren er alleen maar smalle slechte paden en dan werd je echt door elkaar geschud met naast je afgronden. Tegen 20 voor 12 waren we in Ella en om 12 uur kwam de trein aan. Wij zaten in de achterste  wagon met rond om ramen. De eerste 1 1/2  uur waren adembenemend en de laatste 1 1/2 uur veel bossen met wel 30 tot 40 meter hoge bomen en het laatste half uur groente tuinen, trapsgewijs de bergen op.

de ochtend waren we tot 11 uur thuis en daarna zijn we naar Metta care dag opvang voor kinderen met een verstandelijke beperking gegaan. S morgens worden ze van huis gehaald en naar school gebracht en 's middag weer naar huis gebracht. 2 mooie gebouwen in een grote tuin hen geschonken door de regering omdat ze het belangrijk vinden dat ook kinderen met een handicap leren lezen en schrijven. Er werken 4 juffen en Manon die sinds 2011 hier woont heeft de leiding en ze spreekt vloeiend singalees.

Gisteren weer de projecten langs en s'avonds naar Mellise. Een prachtige baai aan de indische oceaan. Bij een strandrestaurant ging Anjelo zingen. De stemming zat er gelijk goed in. Hij trad helemaal alleen op en speelde zowel gitaar als klarinet. Op de achtergrond bediende een DJ de knoppen. Van 8 tot 10 zong en speelde hij aan één stuk door. Het was een geweldige avond voor ons allemaal en natuurlijk even op de dans vloer even van de goede kant laten zien. Ik kreeg zelfs een compliment van een amerikaan en een kus op mijn hand.

Elke morgen 6 uur komt de bakker langs en kopen we een brood voor de honden. We hebben 3 bakken en maken het brood in stukjes en melkpoeder leng ik aan met warm water en dat verdelen we over het brood, we doen er nog wat hondenbrokken bij en smullen maar. In een ommezien zijn de bakken leeg. Als we 's middags thuis komen rennen ze op ons af en springen bij ons op. En wachten net zo lang tot hun bakken weer volgemaakt zijn. We kunnen ze nu nog verwennen over een week moeten we al weer vertrekken.

we zijn vanmorgen laat vertrokken naar Hikkaduwa want Chandrasoma moest om 9 uur anderen vervoeren en zodoende waren we om 12 uur in Hikkaduwa. De timmermannen waren druk bezig met de houten balken op  het dak en een paar andere mannen waren bezig de golfplaten wit te verven dat zijn de kanten die vanuit de binnenkant zichtbaar zijn. Het zijn de golfplaten van het oude huis die ze bewaard hadden. De muren zijn van binnen en buiten gestukadoord. Het ziet er mooi uit.

om 10 uur naar Galle gegaan met de tuk tuk en gewinkeld in het grootste warenhuis van de stad. diverse sleutelhangers gekocht voor de snuffelwinkel vervolgens met Chandrasoma van een warme maaltijd genoten. Chandrasoma bracht ons naar een architekten bureau waar een tekening gemaakt moest worden van het nieuwe gebouw voor Sambody. Mr. Lal was daar al. Het gebouw moet plaats hebben voor 10 gehandicapte mensen en er moet een grote badkamer komen waar met de rolstoel naar binnen kan worden gereden.