Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag heel heet. Vanmorgen naar de groentenmarkt geweest en daarna naar de opening van een nieuwe winkel in levensmiddelen, de eigenaar had ons uitgenodigd om de nieuwe winkel te bewonderen en we kregen een hapje en een drankje we doen onze boodschappen daar meestal en na de tzunami heeft hij 350 voedselpakketten voor ons gemaakt. De nieuwe winkel is naast de oude. Het is een hele vooruitgang voor Ahangama.

Vanmiddag zijn we naar het huis geweest waar de 10 blinde mensen wonen. We hebben daar gepraat met de manager van het blindenfonds en het hoofd van de bewoners van het huis. De huur looopt 4 april af en dan gaan ze verhuizen, vlakbij de plaats waar onze aannemer mr. Lahl woont en dat is best een heel eind. Maar er zijn problemen met het gebouw waar ze gaan wonen. Het is in 2001 gebouwd door een nederlands echtpaar en fungeerde toen als bejaardenhuis maar in 2003 overstroomde de rivier die vlakbij is. Het was een grote overstroming en de oude mensen vertrokken allemaal en sindsdien staat het gebouw leeg. Het land was beschikbaar gesteld door een inwoner van dat dorp waar het huis op gebouwd is en sinds het leeg staat is hij op zoek om het een goede bestemming te geven en nu stelt hij het gebouw beschikbaar aan het blindenfonds. Maar doordat het lang heeft leeg gestaan is er door mensen ingebroken en zijn de sloten op de deuren vernield en het sluitwerk van de ramen gestolen en de apen hebben het dak beschadigd en daar is geen geld voor om het te repareren.

Zaterdag reizen we daar heen met de tuk tuk en reizen eerst naar Hikkaduwa naar mr. Lahl en vervolgens gaan we verder landinwaarts met de auto. Dan kunnen we bekijken hoeveel de schade bedraagt en wat wij daaraan kunnen bijdragen.