Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren konden we niet mailen omdat de baas van het guesthouse er niet was. En het was maar goed dat wij woensdagavond onze dochter hadden gefeliciteerd met haar verjaardag op donderdag de 15de. We zijn gistermorgen naar de Neth Savan Sarana school geweest om de laatste dingen 300 reken schriften en 10 tekenboeken en 3 grote platen hardboard.

We waren nog maar net op het terrein van de school of de kinderen kwamen er al aan draven om de spullen in school te brengen, ze vinden het prachtig als we komen en wij vinden het prachtig om even met enkele kinderen te communiceren. Juf leerde ons sommige dingen in handgebaren voor de dove kinderen, het zou wel fijn zijn als we daar wat meer van afwisten, maar wij vinden het niet makkelijk om te onthouden. Verder dagelijkse boodschappen gehaald en voor Vidusa een meisje van 17 hebben we schriften, pennen, potloden en etui en schooltas en drinkfles. Ze had bijna niets voor school, ze schrijft en praat goed engels. Van 15.00 tot 20.30 heb ik lakens genaaid en even een onderbreking van een kwartier om te eten.

De aannemer kwam langs voor geld, we hebben momenteel 4 contracten lopen waarvan 1 binnenkort wel klaar komt n.l. het complete huis ook zijn ze al met de tweekamerwoning begonnen. De waterput en de keuken van aryadasa zijn binnenkort aan de beurt. Vandaag zijn we naar Welligama gegaan een stadje verderop aan de zuidkust. Daar hebben we 20 kussens gekocht en 20 vloerkleedjes van kunststof materiaal voor onder de matrassen ter bescherming. We hebben nu in totaal 40 lakens en slopen want er waren vrouwen die geen nieuwe matras hoefden maar we vonden dat die wel nieuwe kussens, lakens en slopen moesten hebben anders is het ook zo sneu.

Verder hebben we de moeder met 2 kinderen en een baby weer boodschappen gebracht zodat zij en haar kinderen die tijd dat wij er zijn goed te eten heeft. We hebben inkopen gedaan voor het avondeten want ook de aannemer kwam eten en die wilde ook wel eens Hollands eten. ik heb weer groentesoep gekookt en aardappelen met witte kool en uien erdoor en kipfilet, en melkpot met honing na. Ze hebben er van genoten want bijna alles ging op.

Weer is er een nieuwe lading kinderbroeken gekomen, je wordt knettergek van al die broeken als we tijd hebben helpen we mee. En vanavond zijn we naar de party van de Neth Savan Sarana school geweest, ze opende vandaag het nieuwe huis waar de kinderen overnachten, het is echt een prachtig huis en het Engelse echtpaar die het huis heeft laten bouwen waren de ere gasten en die hebben een groot huis in Ahangama en daar brengen ze enkele maanden per jaar door en dan komt ze ook altijd even naar school om met de kinderen te praten. We hebben even met haar kennis gemaakt. Wij werden ontvangen door de hoofdmeester en ons werd eten en drinken aangeboden, maar wij hadden net gegeten maar toch hebben we wel wat dingen geprobeerd en daarna heeft de leraar ons rondgeleid en ze zouden het heel erg op prijs stellen dat wij de hele avond bleven maar dat hebben we niet gedaan toen een hele rij monniken kwamen om het huis in te wijden toen zijn wij naar het hotel gegaan.

Het was voor ons ook weer lang genoeg, 21.20 thuis nog even mailen en dan naar bed. We liggen er meestal vroeg in omdat we 's avonds moe zijn. De eerste weken zijn toch altijd hectisch als alles maar loopt dan wordt het wel rustiger.

Tot morgen maar weer.