Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag een dag met 35 graden. We hebben boodschappen, kleding en schoenen gebracht bij het gezin Damaianty, waar we vorig jaar het huis met 2 kamers, keuken en wc voor gebouwd hebben een weduwe met 3 kinderen. De kinderen waren alleen thuis. Moeder was naar haar werk, ze werkt op een yochurtfabriekje. De kinderen waren erg blij met ons bezoek. Daarna hebben we kleding gebracht bij het gezin waar we gisteren geweest waren waarvan het zoontje van 4 in de put was verdronken.

Daarna zijn we naaar de city welligama gegaan om matrassen en een ventilator te kopen, maar bijna alle winkels waren gesloten. De moslims hebben daar de meeste winkels en het was mohameds verjaardag en dat vieren de moslims. Ongeveer 1500 jaar geleden is mohamed geboren op 27 februari. Daarna naar het bejaardenhuis Aryadsa om te kijken hoe het werk opschiet en daar een paar uur gebleven, ook om even te praten met de oudjes. We hadden 4 opvouwbare handstokken gekregen van iemand uit ons dorp en daar hebben we 4 mensen in Aryadsa heel blij mee kunnen maken. Ze gebruiken de stokken intensief.

Morgen mailen we niet. Morgen gaan we op stap met de aannemer naar een omgeving waar veel arme mensen wonen en dan nemen we al onze kleding en schoenen mee om uit te delen en we eten daar bij de ouders van de 3 meisjes die bij chandrasoma in de kost zijn. We gaan samen met Chadrasoma, Pryanka en Sandika.

Tot maandag dan maar weer.

Groeten Marten en Fokje