Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Eindelijk daar zijn we weer, een paar dagen geen internet maar hopelijk is het probleem opgelost en kunnen we ons nieuws verzenden. we zijn gisteren van de ene plaats naar de andere gereisd om inkopen te doen voor de projecten en vanmorgen zijn we naar een christelijk gebeuren in de stad Galle geweest.

Heel veel kinderen die naar christelijk hoger onderwijs gaan stonden in lange rijen langs de weg om te wachten op een bisschop uit Italië die zo men ons vertelde met een tand en een haar van de Here Jezus naar de christelijke kerk in Galle kwam om die daar te brengen. Hij was die dag uit Colombo komen reizen. Zo’n verhaal kennen wij in Nederland niet. Wij hebben er nog nooit van gehoord en wij geloven dus ook niet dat een tand en een haar van de Here Jezus hier in Sri Lanka naar de kerk zijn gebracht. Wij zijn ook niet in de kerk geweest,het was veel te druk. Verder zijn we vandaag met onze spandoeken bezig geweest. Het is nog een heel werk om de letters een beetje goed op doek en papier te krijgen. Het gebouw voor zieken en invaliden wordt echt prachtig.

Vanmiddag zijn we ook naar tegels wezen kijken voor de waranda en naar badkamer inrichting maar we zijn nog niet geslaagd. Ook gaan we nog voor een gezin elektrisch aanleggen. Ze hebben licht via een accu en dat werkt ook niet best en ze hebben een dochter van 17 die s avonds huiswerk moet maken en dat gaat maar amper. Ze hadden ons vorig jaar al gevraagd maar toen hadden we daar geen geld voor. ook gaan we een schoorsteen bouwen voor Chandrasoma en Pryanka. Ze kookt buiten onder een klein afdakje en de rook komt overal door in huis en de buitenmuur wordt zwart. En als het regent is het helemaal een ramp. De meeste mensen koken op open vuur omdat butaangas veel te duur is. Het is hier het laatste jaar  wel wat duurder geworden en de mensen verdienen niet meer.

We gaan vanavond weer vroeg naar bed, voor half 10 liggen we er in en s morgens om 6 uur staan we weer op. Ikzelf was een paar dagen flink verkouden en ben naar de dokter geweest en die heeft me antibiotica en nog wat andere medicijnen gegeven en vandaag ben ik weer de oude.

Soeberatrie