Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag begonnen met onze beide spandoeken af te krijgen en dat is gelukt en vanmiddag stof gekocht voor een Nederlandse vlag en de Sri Lankese. Vanmiddag ook nog in elkaar genaaid voor de opening van de ziekenboeg op 19 maart ‘s morgens om kwart voor 10 .Ook zijn er journalisten van de Engelse krant en Singalese krant aanwezig op die dag. Het zijn landelijke bladen. Voor de Engelse krant moet ikzelf een stukje schrijven en daar ben ik ook mee bezig dus het zal ons benieuwen hoe dat gaat. Als de kranten uitkomen zijn wij al weg en worden ze ons nagezonden.

Tegen de avond zijn we naar een arm gezin gegaan om de mogelijkheid te bespreken voor elektriciteit. De dochter studeert en dat is in de avonduren moeilijk bij een lampje, Ook gaan we daar de aansluiting op het lichtnet betalen want daar hebben ze geen geld voor. Het is ook een heel klein huisje,maar 1 kamer en daar wonen en slapen. We zullen zien of we verder ook nog iets kunnen doen. Morgen komt waarschijnlijk het werk af in bejaardenhuis Bonavista,Unawatuna. Plannen veranderen hier nogal eens. Vandaag is het dak klaar gekomen van de ziekenboeg en zijn ze met het verven van de buitenmuren begonnen, eerst wit en dan met een kleur afgewerkt. Marten en ik hebben de eindkleur uitgezocht en die past mooi bij de tegels die op de waranda komen. Wij hebben nog nooit zo n mooi gebouw laten bouwen, het wordt wel de moeite waard en een hele vooruitgang voor alle zieke en invalide mensen.

Ook is er een helper aangenomen sinds gisteren, voor dag en nacht want s nachts waren er nooit geen helpers en dat vonden wij niet goed en nu zijn we blij zou je denken, wil niet het geval dat deze vrouw 500 roepies minder verdient dan de andere 2 en die zijn er alleen maar overdag,dus daar is het laatste woord nog niet over gesproken dat heb ik de manager wel duidelijk gemaakt.

Nu dit was het weer allemaal suberatrie gewenst