Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag een dag zonder zon, gelukkig, dus voor ons een uitstekende dag om eens flink aan het werk te gaan. Om 9 uur waren wij bij bejaardenhuis Ariyadasa om daar de eetzaal eens een flinke beurt te geven en de dames eens te leren wat schoonmaken is. Alle tafels naar buiten en alle stoelen. Allemaal kunststof en heel bewerkt met hokjes en figuren.

We hadden een schoonmaakmiddel gekocht die schoonmaakt en bacteriën dood en borstels om goed tussen de naden te komen van 9 tot 12 flink doorgewerkt. Er woont een oud echtpaar in Ariyadsa en die zijn beide nog best actief en die hielpen flink mee. En later kwamen de andere 2 helpers ook maar nummer 3 liet het afweten dus daar wordt ook nog een woordje over gesproken. Toen arms giving  gebracht werd moesten we er nog tegen werken om alle stoelen schoon te krijgen, het zijn er zo n 30. Marten had intussen de eetzaal gedweild en begon daarna in de keuken.

Toen naar huis voor de lunch en daarna naar bejaardenhuis Bonavista om te kijken hoever ze waren met de reparatie van wasbakken,toileten en het instaleren van de geiser en nieuwe douche. Er was een probleem met de toevoer van het water want overdag werkten de wasbakken en de douche niet. De directeur was er niet maar die hebben we telefonisch gesproken en daar hebben we maandag een bespreking mee wat er verder  moet gebeuren vanwege de watertoevoer. Ook waren de muurfans al opgehangen maar in 1 van de vrouwenzalen mocht die vandaag en vannacht niet draaien omdat er een dode op 1 van de bedden lag en die was vanmorgen gestorven en blijft daar op haar bed tot morgenvroeg en dan wordt ze pas in de kist gedaan en afgevoerd. Om geen lucht te verspreiden mochten de fans niet aan. Ze lag daar onder een laken. Een paar dagen geleden heb ik haar hand nog even vastgehouden. Ze kwam vorig jaar ook haar bed niet meer uit.

Nadien nog weer naar Ariyadsa gegaan en uitleg van mr. Lahl gekregen wat er allemaal gedaan was vandaag en wat morgen de plannen zijn de binnenmuren zijn glad gestuukt vandaag en balken en latten in alle 3 kamers om het plafond daaraan te bevestigen. Het is nu bijna 20.05 als ik dit schrijf, nog wat drinken, bijbel lezen en vroeg naar bed,vanmorgen was ik om 6.15 al met de was bezig, de wasbak is onder douche bereik en heb dus altijd warm water voor de was.

Suberatrie