Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Gisteren was het niet mogelijk om te mailen, door het onweer hier gisteravond geen internet. Gisteren hebben we een kindertehuis bezocht in Galle. Wij hebben de afdeling van peuters en baby’s bekeken. Het huis verkeert in prima conditie en het is er brandschoon. De ledikanten waren heel goed maar de matrasjes waren slecht en wij hebben dus de bedjes opgemeten, er zijn veel verschillende maten en het zijn geen standaardmaat matrasjes, ze moeten speciaal op maat gemaakt worden en er moet een speciale hoes omheen die urine bestendig is.

En het probleem is dat het binnen een paar dagen klaar moet zijn omdat we vrijdagmiddag naar de luchthaven vertrekken. We hebben vandaag een adres gevonden die ze voor ons zal maken, ook komen er ritsen in zodat ze makkelijk kunnen worden gereinigd. Ze krijgen steun van de regering door middel van, melkpoeder, kleding voor de kinderen, helpers krijgen hun salaris en gebouwen worden onderhouden. De meeste gebouwen zijn gedoneerd en zo ook de ledikantjes. Wij hebben 12 matrasjes in bestelling. De kinderen worden heel goed verzorgd. Je zou zo wel een kleintje mee willen nemen naar huis. De meesten hebben geen ouders of maar 1 ouder die er niet voor kan zorgen. Ook willen ze graag voor de grotere kinderen die in bed plassen beschermingshoezen hebben. We hebben er nog een 10 tal en die brengen we dus daar ook naar toe.

Gistermiddag nieuwe tegels uitgezocht voor de veranda want diegene die het eerst waren uitgekozen waren niet op voorraad. De tegels in de kamers zijn gelegd. de plafonds zijn gestuukt en geverfd. Maar de laatste dagen wordt het van ‘s morgens 8 uur werken tot middernacht tot 12 uur en dan blijft het werkvolk overnachten in de ziekenboeg op de tegelvloer.

Vanmiddag zijn we weer naar bejaardenhuis Bounavista gegaan om te bespreken wat er aan het water tekort zal worden gedaan. De douche en wasbakken krijgen te weinig water en dat komt grotendeels doordat Bounavista op een berg is gebouwd. Mr. Dias (de directeur) zal er zelf voor een oplossing zorgen. Maar in een ander gebouw werken al 1 jaar de badkamers en toiletten niet meer. Dat probleem zal ook door ons opgepakt worden. Mr. Lahl zal dat repareren als alle andere werk in Aryadasa klaar is. Dan zijn wij al weer terug in Holland, maar dat is niet erg, wat mr. Lahl belooft dat doet hij ook en pas als het klaar is kunnen we betalen.

Dat was onze dag weer.
suberatrie