Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag weer heet. Vanmorgen met de familie naar Welligama om inkopen te doen voor morgen. We gaan niet alleen koken voor alle bejaarden maar ook voor de 10 werkers en helpers van Ariadasa. Voor ongeveer 40 mensen. Ook een drankje met allerlei hapjes die we zelf gaan bakken en hollandse groentesoep met brood.

Vanavond zijn we weer naar Welligama gereden om de matrasjes op te halen die waren nu al klaar en daar waren we erg blij om want dan kunnen we morgenvroeg na 8 uur gelijk vertrekken naar het kindertehuis in Galle.

Vandaag zijn ze begonnen elektriciteit aan te leggen voor een arm gezin die maar in 1 kamer wonen en slapen en eten. We hopen daar volgende keer een stuk bij te bouwen. De ziekenboeg vordert maar is nog lang niet klaar, maar het wordt prachtig en het is een gebouw wat makkelijk schoon te houden is.

Vandaag hebben we afspraken gemaakt met de helpers om alles ook goed schoon te houden. Chandrasoma zal dat geregeld controleren en als het schoon is betalen wij maandelijks wat geld zodat hun salaris een beetje wordt opgekrikt. Ze verdienen maar 20 euro per maand en het tehuis kan hun niet meer betalen. Ik hamer er al zo lang op om het schoner te krijgen en stukje bij beetje zal het nu beter gaan. Ariyadasa moet een bejaardenhuis worden waar oude mensen graag in willen wonen zodat er ook meer oudjes zullen zeggen dit is een huis waar ook ik graag zou willen wonen.

Nog 1 avond mailen en dan gaan we de terugweg aanvaarden.

suberatrie