Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanavond de laatste avond. Vanmorgen eerst naar Galle geweest om de matrasjes te brengen, ze waren blij verrast. En de matrasjes waren meer dan welkom en ze waren verwonderd dat wij voor ieder bedje de goede maat hadden. Maar ja, ze waren ook speciaal op maat gemaakt. Er zijn op dit moment 43 kinderen zowel jongens als meisjes. Ze zijn allemaal in de leeftijd van 0 tot en met 5 jaar. Aansluitend gaan ze naar een tehuis waar kinderen van 6 jaar en ouder zijn.

De kinderen in het tehuis in Galle worden ook geadopteerd door lokale of buitenlandse mensen. Er zijn momenteel 7 baby’s en verder veel kinderen van 1, 2 en 3 jaar. en de kinderen van 4 en 5 gaan naar de kleuterschool dat is ook in het kindertehuis en daar mochten we ook even in de klas kijken. Ook nog even een huilende baby getroost. Er was een mevrouw uit Duitsland die vrijwillig, 2 maanden lang, iedere dag met de peuters speelt. De kinderen weten niet hoe ze met het speelgoed moeten spelen en dat wil zij hun leren.

Vanmiddag begonnen met bergen groente te snijden voor de soep. Pryanka is aan het bakken gegaan met vele saucijsworstjes en kipburgers en ze heeft een kilo cuddele gekookt. Allemaal hapjes voor bij een drankje te nuttigen. Voor 40 mensen hebben we gekookt. En Pryanka had vruchtendrank gemaakt in 5 literflessen. Het viel allemaal goed in de smaak. Het was weer goed heet vandaag.

Ook zijn we vanmorgen naar het nutsbedrijf voor elektriciteit gegaan om een aansluiting aan te vragen op het lichtnet voor de familie Patmasiri. Morgenvroeg moeten we terugkomen en dan kunnen ze vertellen wat het kost. Vandaag moesten ze eerst kijken of de elektriciteit deugdelijk wordt bevonden en hoever ze van een aanknooppunt verwijderd zijn. Hoe langer de lijn hoe duurder, maar volgens ons is het aanknooppunt dichtbij.

En morgenvroeg 9.45 is de opening van de nieuwe ziekenboeg, Ze werken vanavond ook tot 12 uur door, maar het gebouw komt niet af voor de opening. Wij vinden dat geen probleem want er moet goed werk geleverd worden en dat is het voornaamste. Achteraf hadden we beter 2 dagen langer kunnen boeken want februari was een korte maand. Maar ja het zij zo. Als we thuis zijn vertellen we wel hoe het met de opening is gegaan.

Morgen komen er 2 journalisten van de Daily Mirror en de Singalese krant. We zien het wel. Er worden stiekem veel voorbereidingen getroffen waar wij geen weet van hebben. Wij hoefden ook niets te verzorgen voor de opening dat doet Ariyadasa.

Suberatria