Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Het is al weer een poosje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Er is de afgelopen maand, bij bejaardenhuis Ariyadsa, vanaf de nieuwe ziekenboeg een betonnen pad gemaakt die naar de eetzaal loopt. Dit pad loopt schuin af zodat de oude bewoners die slecht ter been zijn of met een hekje lopen, zonder hulp van derden naar de eetzaal en de andere 2 gebouwen kunnen lopen.

Ook is deze week begonnen met het vernieuwen van alle elektriciteitsbedradingen, stopcontacten en lichtknoppen, in een tehuis voor geestelijk gehandicapte meisjes. Daar worden ook nieuwe plafondventilatoren geplaatst.

Januari a.s. gaan we zelf weer naar Sri Lanka.

Het eerste project dat er op stapel staat is de bouw van een nieuwe waterput voor een lagere school in Weligama. Tevens wordt daar een elektrische pomp geplaatst die het drinkwater oppompt en via een leiding naar de school transporteert. Op het ogenblik hebben ze daar een waterleiding die aan kwaliteit te wensen overlaat en maar 2 waterkranen voor de hele school, en dat is veel te weinig.

Daarnaast zijn er nog veel aanpassingen nodig voor het bejaardenhuis Ariyadasa (20 bewoners).

Vervolgens is in het grote bejaardenhuis Bounavista (140 bewoners) ook altijd wel iets te vernieuwen.

Daarbij zijn er gezinnen die in oude krotten wonen en een beter onderkomen moeten hebben. Ook gaan we terug naar het kindertehuis in Galle waar we vorig jaar 12 nieuwe urine bestendige matrasjes hebben laten maken en ook deze keer kijken we wat er nodig is.We hebben een sterilisator gekocht voor het steriel maken van de babyflessen en die nemen we in januari mee.

We hebben de afgelopen winter een paar keer met onze 2de hands spullen in de veilinghallen te Eelde gestaan en best veel verkocht.
De verkoop van de kerstkaarten ging ook goed.

Ook hebben wij van allerlei zelfgemaakte wenskaarten te koop: gefeliciteerd, van harte beterschap/sterkte, oprechte deelneming, geboorte, huwelijk, jubilea enz. Deze kaarten zijn vanaf 0.50 t/m 0.70 te koop bij ons thuis.

Op 24 februari j.l. is er een bijeenkomst gehouden van 12 andere goede doelen in de raadszaal van het gemeentehuis, om te bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen, bijvoorbeeld om meer bekendheid te geven aan het bestaan van de goede doelen door middel van een folder waar iedereen zijn eigen stichting in kan promoten.

Spreken deze projecten u aan en zou u ons willen steunen dan is uw bijdrage van harte welkom op rekeningnummer 1358.92.031 t.n.v. Stichting Actie Sri Lanka te Haulerwijk.

Wij blijven u op de hoogte houden.

Marten en Fokje Cruiming, Eikensingel 4a, Haulerwijk, telefoonnummer 0516 - 422411