Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hallo lieve mensen

Op d.v. 3 januari a.s. vertrekken we weer naar Sri lanka om weer verschillende projecten te steunen.

November a.s. wordt er gestart met de bouw van een drinkwaterput bij een lagere school in Welligama. Dat is een stadje in het zuiden waar ons werkgebied is, De school bestaat uit 7 gebouwen waarin 725 kinderen zijn ondergebracht en er werken 42 leraren. Al vele jaren koesteren ze de wens voor een drinkwaterput.

Er komt in beperkte mate water uit de kraan, maar dat is geen goede kwaliteit drinkwater. De kosten zijn ongeveer € 2.500.-Verder zijn er de 2 bejaardenhuizen waar altijd achterstallig onderhoud gepleegd moet worden en waar ook de bewoners zelf spullen nodig hebben.
 

 Het bejaardenhuis Aryadasa heeft 20 bewoners en Bounavista 140 bewoners.

In het kleinste bejaardenhuis willen we graag 2 douches met warm water laten aanbrengen. Hiermee

Is een bedrag van ca € 1.500.- gemoeid.

In Galle is een kindertehuis dat onze aandacht vraagt. Hier verblijven kinderen van 0 t/m 5 jaar. Vorig jaar woonden hier 45 kinderenmaar er worden ook kinderen ter adoptie aangeboden en er komen weer nieuwe bij, dus dat wisselt steeds.

Ook zijn we van plan om voor een gezin dat in een oud hutje woont en waar het aan alle kanten lekt

Een nieuw onderkomen te laten bouwen, de kosten daarvan bedragen ca € 6.000.- En dan wat er verder op ons pad komt. We hebben pas €5.000.- bijelkaar, dus om alle projecten te realiseren is het

Nodig dat we nog € 5.000.- nodig zijn.

Deze keer slapen we ook niet in een hotel maar bij ons gezin Chandrasoma,Pryanka en Sandika. Ze hebben een nieuwe kamer gebouwd met badkamer, niet alleen voor ons maar ook voor de verhuur aan touristen, zodat ze wat meer inkomem hebben voor de toekomst.

Wij zitten zelf ook niet stil als het gaat om geld inzamelen voor bovenstaan projecten. We gaan nog steeds naar de vlooienmarkten, buiten is zo’n beetje gebeurd en dus concentreren we ons op Eelde in de bloemenveiling. En verder ben ik creatief met dakpannen en maak ik beelden van plistrileen en stof, die stof wordt dan bewerkt met pretex en daardoor wordt de stof hard. Dan zijn de beelden bestand tegen weer en wind, maar ze kunnen ook binnen gezet worden. Daarnaast maak ik nog steeds kaarten. De kerkstkaarten kosten 15 en 40 cent, ook kunt U daarbij gratis teksten krijgen.

Vanaf 50 cent zijn de wenskaarten, de duurste kosten 70 cent.

Spreekt ons project U aan en wilt U ons steunen, dan kunt U dat doen op ons rekeningnummer bij de Rabobank 1358.92.031 t.n.v. Stichting Actie Sri Lanka, Haulerwijk.

Heeft U vragen dan mag U altijd bellen, telef. 0516-422411.

In Sri Lanka zijn we dagelijks weer te volgen vanaf 6 januari a.s. op onze website (via Google)

www.actie-sri-lanka.nl

hartelijke groet Marten en Fokje