Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hallo allemaal

Wij zijn goed aangekomen op 4 januari 's morgens om 9 uur lokale tijd waren wij op de plaats van bestemming, Goviyapana. We zijn 23 uren onderweg geweest en hadden op Londen Heathrow  2 1/2  uur vertraging, dat kwam door een technisch probleem aan het vliegtuig. Wij waren al op weg naar de startbaan en maakten al gang en plotseling remde het vliegtuig weer en monteurs moesten komen om het te repareren. Al met al hebben we die 2 1/2 uur in het vliegtuig gezeten en toen was het probleem opgelost en konden we alsnog vertrekken.

Chandrasoma en zijn gezin moesten dus lang op ons wachten. De reis in het busje duurde 2 1/2 uur in plaats van 4 tot 5 omdat we gebruik konden maken van de highway die in november j.l. was geopend. Het was helemaal niet druk op die weg want je moet tol betalen om er gebruik van te maken en veel mensen vinden dat te duur. Het is maar een paar euro. Dus we konden goed opschieten. Je mag er 100 km per uur rijden en de weg is 114 km lang. Totaal is het 180 km van vliegveld naar Goviapana.

Vandaag zijn we naar de school geweest om te kijken hoever de drinkwaterput was. Het viel ons een beetje tegen, want ze zijn nog niet op de helft. Het is niet alleen de waterput maar het hele systeem om het water van de put te transporteren naar school en voor het bij de klassen is komt het in een opslagtank en die komt op een grote pilaar te staan gemaakt van beton en ook de tank die daar bovenop komt wordt van betongemaakt, het wordt nog een hele constructie. De put wordt met de hand gegraven en de bodem is erg hard er wordt gehakt en gekapt. Zwaar werk.

Verder hebben we boodschappen gedaan en wat spullen gekocht voor ons nieuwe onderkomen, wat werkelijk prachtig is geworden. Mooie grote kamer met een lux bed en een mooie badkamer. We hebben het erg naar onze zin en kunnen nu dag en nacht bij Chandrasoma, Pryanka en Sandika zijn,

Morgen gaan we met de aannemer naar andere projecten en dan bespreken we wat financieel allemaal kan. We zijn met € 12.500.00 naar Sri Lanka vertrokken en dat is toch een prachtig bedrag. Wij zijn heel blij met de vele donaties en zonder dat zouden we niet veel kunnen.

Het weer is hier goed, zo nu en dan regen maar wel 25 graden.