Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hallo beste lezers

Vandaag is het erg warm en in de avond nog steeds warm. De zon scheen vandaag volop. De eerste dagen geen zon maar wel 25 graden en vandaag dus wel 30. Onze kamer heeft een hoog plafond en daardoor is het koeler. De afgelopen nacht geen fan gehad nodig maar vanavond staat hij op een hoge stand en blijft de hele nacht aan.

Vandaag langs de projecten gegaan en verteld wat we besloten hebben. Gisteren alleen maar gekeken en plannenuitgewerkt hoe precies te bouwen en wat voor wie en of het financieel allemaal haalbaar was. Er zijn wat veranderingen in wat we gaan bouwen. Voor het gezin dat hun hut verloor en het gezin waar we een compleet huis voor zouden bouwen. We bouwen voor het gezin dat de hut verloor een compleet huis en voor het andere gezin 1 kamer + renovatie van de bestaande kamer. De familie die de hut verloor heeft een zoon van 10 en een baby van 9 maanden. 3 jaar geleden is hun middelste zoon, toen 4 jaar, in de waterput verdronken die op het terrein stond. De waterput is nog steeds niet veranderd en gevaarlijk vinden wij voor kinderen. Het heeft geen verhoogde muur. Wij maken ons alweer zorgen over de baby als die groter wordt. 1 kind verdronken is al 1 te veel.

Ook staat op datzelfde terrein nog een bouwval waar een zuster van de familie woont. Het plan van de familie is dat huis af te breken als het nieuwe huis klaar is en dan komt de zuster bij hen inwonen. Dat is ook de reden dat we hebben besloten hun een compleet huis te bouwen. Het andere gezin, Vidusha Padmasirie, zijn met 3 volwassenen, ouders en dochter. Vidusha studeert en wil graag dokter worden. Het is een heel arme familie, bijna 2 jaar geleden hebben we elektriciteit aan laten leggen een ook de aansluiting voor het lichtnet betaald.

We hebben op het ogenblik dus 5 projecten waarvan de waterput in november is gestart. De andere 4 zullen maandag tegelijk gestart worden, Ze liggen niet zover uit elkaar. De school is het verste weg ongeveer 15 km van Goviapana, de rest 5 tot 7 km.

Maandag mailen we weer en morgen hebben we een relaxte dag samen met chandrasoma, Pryanka en Sandika.