Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Hoi Allemaal,

Gisteren zijn we in de middag opgehaald door mr. Lahl de aannemer om naar het gezin te gaan die een compleet huis krijgen. Het land waarop het oude hutje stond, behoort aan een oom van Ajith en ze moesten toestemming hebben om er weer te bouwen. Die toestemming hebben ze gekregen maar het huis moet wel op een andere plaats gebouwd worden en wel in een hoek van datzelfde land en nu kwamen er mannen van het kadaster om dat stuk uit te meten wat hen is toegezegd.

Veel familieleden en vrienden kwamen kijken welk stuk uitgemeten werd. Het is niet het beste stuk land maar er is een deel waar goed een huis op gebouwd kan worden. Ze zijn er ook zeker wel 1 1/2 uur mee bezig om het uit te zetten. Het is 150 vierkante meter. Het gaat ook allemaal zo premitief.

Vandaag zijn we naar de stad Galle gereisd om naar het kindertehuis te gaan. We hebben daar een sterilisator voor babyflessen gebracht en kleding en schoenen en speelgoed. Ze waren wel heel blij met de sterilisator en vonden het heel belangrijk, Je zet dat ding aan en hebt er geen omkijken naar, het stopt automatisch. Er waren 5 blanke dames van andere landen die daar een paar maanden helpen de kinderen te verzorgen en een Engelse had in een winkel hier in Sri Lanka Pampers gekocht en dat vonden ze geweldig.

De directrice vroeg of wij ook voor Pampers konden zorgen en wij zeiden dat we dat zouden bekijken. Voor zo'n kindertehuis is het wel heel belangrijk. Op het moment hebben ze veel baby's en peuters en dan kinderen tot 5 jaar. Totaal 56 kinderen. Eigenlijk moest je hier een firma vinden die de Pampers doneert.

Vandaag zijn alle materialen bij de verschillende projecten gebracht en morgen wordt er gestart. De put vordert ook. Vanmorgen was het warm en zonnig, maar vanmiddag begon het te gieten en op dit moment giet het nog steeds en het is nog erg warm en het onweert.