Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vandaag is het zeer warm. Gisteravond heeft het met al die regen flink gelekt in het huis van Chandrasoma. De dakpannen zijn een probleem. Als de apen over het dak rennen gaan er pannen stuk en verschuiven sommige en dat wordt niet direct ontdekt en dat merken ze pas als het regent. Het plafond in de eetkamer is erdoor geruïneerd.

Vanmorgen zijn ze gestart met de bouw van Ajith's huis. Uitzetten en fundering graven en om half 10 werden wij verwacht om een stenen doosje in de fundering te metselen en daarna werd iedereen uitgenodigd om te eten zowel familie, wij en de arbeiders.

Daarna zijn we naar bejaardenhuis Aryadasa gegaan want daar werd met de bouw van de badkamer gestart aan de achterkant van het gedeelte waar de mannen wonen. Het toiletgebouw is al zeer oud en kon niet meer gebruikt worden omdat de riolering stuk is en de wc's er niet uitzien. De toiletten worden gerenoveerd. er komt een nieuw zittoilet en in de andere een kom en daarnaast de nieuwe badkamer. De toilet gebouwen die overdag gebruikt worden zijn 15 meter van het gebouw en zijn in de nacht veel te ver en daarom willen ze graag de oude weer opgeknapt hebben. Het is echt geen schoon en mooi werk.

Toen we er nog waren kregen we een telefoontje of we direct thuis wilden komen want er waren mensen voor ons. Wij vroegen ons onderweg al af wie er nu voor ons kwamen en het bleken friezen te zijn die uit Leeuwarden, Jesper en Alma. Jesper werkt voor schoonmaak bedrijf NIVO noord en onze zoon Henk Jan en onze schoondochter Tiny werken daar ook. En via hun hadden ze dus ons adres. Zij waren hier net voor kerst aangekomen en reisden rond hier in Sri Lanka. Ze waren al op verschillende plaatsen geweest en nu waren ze sinds een paar dagen in het zuiden en kwamen dus ons opzoeken. Wij hebben samen thee gedronken en Pryanka had warm eten voor ons gemaakt dus hebben we samen gegeten en toe zijn Jesper en Alma weer op de scooter gestapt om de omgeving verder te verkennen.

Daarna zijn wij met de tuk tuk naar Welligama vertrokken om schoonmaakspullen en bezems te kopen voor het bejaardenhuis en op de terugweg hebben we dat gebracht en voorgedaan hoe je verschillende dingen beter schoon kan krijgen maar of het helpt is maar weer afwachten.

s' Avonds liggen we voor 10 uur in bed dan zijn we echt moe.