Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen zijn we maar naar de 2 projecten geweest waar op deze beide plekken 1 kamer wordt aangebouwd, Ze liggen vlak bij elkaar. Bij Vidusha Padmasiri hebben we geholpen de pannen van het oude dak te verwijderen. De zon was erg heet maar vele handen maken licht werk. Tegen 1 uur waren we weer thuis en hebben we eerst warm gegeten en daarna even gerust.

Toen zijn we op zoek gegaan naar een gezin met een zwaar gehandicapt kind. Hij is 4 jaar oud en ligt de hele dag in bed en komt nagenoeg niet buiten. Zijn ogen zien slecht en hij kan niet horen en ook niet lopen. Eten gaat ook niet alleen maar drinken. Alleen maar vloeibare dingen. Fruit in de blender en melkpoeder. Maar het is een arm gezin en het is moeilijk voor hun om altijd melkpoeder te kopen. Ook zouden pampers hier een uitkomst zijn. Maar daar is geen geld voor. Hij herkend ook niemand ook zijn ouders niet. Hij reageert nergens op en als hij huilt maakt hij alleen maar een jammerend geluid en er komen ook geen tranen. Heel triest om te zien. We moeten kijken of er mogelijkheden zijn om hun last wat lichter te maken.

Later in de middag zijn we naar Matara gereisd een stad die verop langs de zuidelijke kust ligt en daar hebben we wat inkopen gedaan. Om 7 uur waren we weer thuis en hebben Marten en ik brood gegeten, de rest van het gezin eet rijst en dat doen ze 3 x per dag.