Actie Sri Lanka

Slideshow Image

vanmorgen weer de projecten langs. Bij de school zijn we vandaag niet geweest en bij het bejaardenhuis werd vandaag niet gewerkt. De huizen vorderen goed alleen het complete huis vinden we tegenvallen daarin hadden we wat meer vooruitgang verwacht.

Vanmiddag hebben we weer een paar gehandicapte kinderen bezocht. Eerst een jongen van 15 jaar. Die heeft verder onze hulp niet nodig en vervolgens een meisje van 16 jaar. Ze ligt doorgaans de hele dag op een deken op de beton vloer. Ze hebben wel een rolstoel om haar te vervoeren maar naar de w.c. is heel moeilijk voor moeder en dochter. het toilet staat achter in de tuin en als moeder haar dagelijks wast moet dat bij de wasplaats in de tuin. En dat is voor zo'n groot meisje niet prettig, iedereen kan van de straat af zien als ze gewassen wordt. Het zou heel fijn zijn als ze een doucheruimte kregen tegen het huis aan zodat ze daar gewassen kan worden en ook naar het toilet gaan. We zetten dit voor over 2 jaar op onze lijst.

Verder bezig geweest met schuimrubber om de rolstoel voor Lahiru aan te passen en stof daarvoor gekocht om hoezen te maken voor de schuimrubber kussens.

Het is inmiddels 20.40 en we nemen een douche en gaan naar bed en morgen zien we wel weer.