Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen met de kussens voor de rolstoel bezig geweest samen met Pryanka. Morgen hopen we de rolstoel klaar te hebben, de voetsteunen moeten ook hogerop gemaakt worden. Daarna langs 3 projecten.

Niet naar de school geweest en ook niet naar Aryadasa, dat gebeurt morgen en dan gaan we ook met de hoofdmeester praten waar de waterleiding en kranen moeten komen. Ook even bij de familie Amarasirie geweest om even foto's en een stukje film te maken van de situatie waarin zij wonen zodat we kunnen laten zien dat ook zij de volgende keer ook een kans maken om een beter huis te krijgen.

Vanmiddag naar Welligama geweest met Pryanka en Chandrasoma. Zij gingen bidden met een vrouw, een soort monnik, en volgden een soort ritueel. Het gebed was voor Garlin de moeder van Pryanka. Zij is ziek en ligt al een paar maanden in bed. En ze bidden dan om gezondheid. Wij zouden rechtstreeks naar onze Vader in de hemel bidden en wij zouden daar geen speciale plaats voor nodig zijn en dat hebben wij hun ook uitgelegd. Maar na ongeveer een maand gaan ze terug naar die plaats of ze nu beter is of niet. En dan nemen ze een pakket mee met allerlei fruit want dat hebben ze vandaag beloofd aan boedah dat ze dat zullen doen en ze leggen dat dan bij zijn altaar neer en iedereen die er komt kan er dan van eten en ook anderen nemen dan eten mee en ook dat mag gegeten worden en wat overblijft nemen ze weer mee naar huis. En ook al is moeder niet beter toch zijn ze boedah dankbaar.

Vanavond heb ik weer hollandse groentesoep gekookt ook mr. Lahl houd daar erg van. En daarna heb ik samen met Marten, Chandrasoma en mr. Lahl een pilsje gedronken. Pryanka en de drie meisjes die een kamer huren en Sandika doen niet mee, zij gebruiken geen drankjes waar alcohol in zit.

Dat was onze dag weer.