Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Vanmorgen zijn we om 10 uur in de tuk tuk gestapt en zijn we land inwaarts gegaan. De rust en de nattuur in. langs rijstvelden, buffelo's die baden in een zijtak van het Koggala meer. Opdat zelfde meer waren 2 vissers bezig steeds hun net uit te gooien ze deden dat op dezelfde manier als 2000 jaar geleden de vissers van Jezus dat deden. De vissers op het Koggala meer vingen niets.

We kwamen nog een boer tegen die met zijn kudde buffalo’s langs de weg liep en van de bomen en struiken etend liepen ze verder, een mooi gezicht. Ook kwamen we een mooie kar tegen met een os ervoor die gebruikt wordt voor speciale gelegenheden. Marten en ik mochten even een eindje mee rijden zo voor de aardigheid.
 
Toen zijn we naar Ajiths huis gegaan. Het pleisterwerk binnen was klaar en ze waren met de vloeren aan het vullen. eerst met rode klei en daarna met grindstenen afgedekt. Dat wordt allemaal aangestampt en dan komt daar de betonvloer op. Dat werd vandaag ook gedaan. Ze pleisteren de muren eerst en dan de vloeren en dan pas komt het dak erop. Met een open dak droogt alles veel beter. Maar helaas begon het hier vanavond flink te regenen. Mr. Lahl was hier op dat moment en we vroegen hoe gaat dat nu met de gestorte vloeren? Geen dak. Hij is direct vertrokken om daar polshoogte te nemen. Later belde hij dat het daar nog niet geregend had. We hopen dat het zo blijft.

We hebben vanmiddag ook het spel carem gespeeld. Wij hebben 2 jaar geleden ook zo'n groot houten bord meegenomen maar wij wisten niet precies de juiste spelregels en die zijn  ze ons nu aan het leren. We vinden het een mooi spel, je kunt het met 2 of 4 personen spelen.
Nu weer even douchen en bijbel lezen en dan weer vroeg naar bed.