Actie Sri Lanka

Slideshow Image
De vernietigende vloedgolven die vorige week de actie-sri-lankaanse kusten overspoelden, hebben Sinnathamby Ponniah alles ontnomen. De actie-sri-lankaan, die in Groot-Brittannië een asielprocedure afwacht, heeft op 26 december meer dan honderd familieleden verloren.

De vernietigende vloedgolven die vorige week de actie-sri-lankaanse kusten overspoelden, hebben Sinnathamby Ponniah alles ontnomen. De actie-sri-lankaan, die in Groot-Brittannië een asielprocedure afwacht, heeft op 26 december meer dan honderd familieleden verloren. Alleen zijn 15-jarige zoon Thanis heeft het natuurgeweld overleefd, aldus de Britse krant The Independent van woensdag.

De familie van Ponniah leefde al vijftien generaties lang in het dorpje Alliyawalai in het noorden van Sri Lanka, dat in handen van de opstandige Tamil Tijgers is. Van de 17.000 inwoners hebben er circa 3000 de tsunami niet overleefd. Toen de eerste vloedgolf met een klap op de kust beukte, waren de vrouw en drie kinderen van Ponniah uit angst voor een luchtaanval op de grond gedoken. Daar werden ze door het water volledig verrast.

De 38-jarige visser, die drie jaar geleden politiek asiel aanvroeg in Londen, wil niets liever dan met zijn zoon herenigd worden. Hij moet echter nog heel wat ambtelijke hordes nemen, voordat hij zijn zoon kan ophalen. Als asielzoeker heeft Ponniah toestemming van de overheid nodig om Groot-Brittannië te verlaten.

Dinsdag werd bekend dat een gezin in Drachten, dat van oorsprong uit Sri Lanka afkomstig is, op het eiland ten minste 35 familieleden heeft verloren.
 
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.