Actie Sri Lanka

Slideshow Image

Dinsdagmorgen het waterproject op de school Polwatumodere geopend. het was een hele happening. Alle kinderen hadden zich op de paden tussen de gebouwen in rijen langs het pad opgesteld. Er werd gezongen en gedanst. Wij moesten de Nederlandse vlag onthullen en anderen de vlag van Sri Lanka en toen ze gehesen werden werd het SriLankese volkslied gezongen. Het is een vrolijk lied. Erg mooi. 

We moesten een strik doorknippen die op 1 van de waterkranen zat en vervolgens het water in potten laten stromen en zelf ook van het water drinken. Met een mandje bloemen in de hand moesten we tussen de rijen doorlopen en de bloemen op het altaar zetten bij boeddha. en vervolgens werden er toespraken gehouden en dansen er tussendoor door verschillende klassen. Woensdagmorgen om 6 uur vertrokken naar Hikkaduwa met de tuk tuk. Met Mr. Lahl in de auto op weg voor een 2 dagen trip naar de boerderij vlakbij Kandy waar zijn broer woont. Een prachtige omgeving met hoge bergen, prachtige vergezichten.

 De boerderij bekeken het lag in de middel of nowhere en de weg er heen was een nachtmerry. 36 koeien en een theeplantage. een prachtige omgeving. Het woonhuis van Lahl's broer is 7 km van de boerderij. Een mooi huis waar we hebben overnacht. ‘s Avonds is het er koud. Een heel verschil met het zuiden. Gisteravond om 9 uur waren we weer thuis. En vanavond om 18.30 gaan we aan onze terugweg beginnen en dan mogen we blij  zijn als we tussen 20.00 en 21.00 thuis zijn. Vanmorgen in Aryadasa de doucheruimte en de wc's overhandigt. Ze zijn best mooi geworden.

We bidden voor een veilige thuisreis.