Actie Sri Lanka

Slideshow Image
hallo beste lezers
 
Sinds 16 februari zijn wij met onze snuffelwinkel begonnen. Nadat we 5 en een half jaar op rommelmarkten hebben gestaan, kregen we een pand aan de Norgerweg 6b, Haulerwijk, aangeboden. De ingang bevindt zich achter in de bloemenwinkel potpourrie. We verkopen 2de hands goederen zoals huishoudelijke artikelen, electrische aparaten, LP’s en singles, vele soorten boeken, kleding voor groot en klein, kasten, verschillende soorten tafels en tafeltjes, eethoekstoelen, kinderwagens, ledikantjes, campingbedjes en straks met de kerst kerst artikelen en nog veel meer spullen. Loop eens bij ons binnen en een kopje thee of koffie staat altijd klaar. 
 
Een paar maanden geleden is de aannemer in Sri Lanka begonnen met de bouw van een badkamer aan het huis te bouwen van een visser. Zij hebben o.a. een gehandicapte dochter, Kalpana, zij ligt meestal op een deken op de beton vloer. Zo nu en dan zit ze ook wel in de rolstoel. o.a. als ze haar behoefte moet doen. Ze kan niet naar de wc want dat een een klein hokje in de tuin waar ze niet met rolstoel inpast en daarom heeft ze een po in de rolstoel net als een po stoel en als men haar gaat wassen moet dat in de tuin want daar is de waterkraan. In huis is geen waterleiding. Kalpana is bijna 17 jaar oud en het is wel beter als ze een eigen badkamer heeft waar ze gewoon naar de wc kan en waarin dus ook waterleiding wordt aangelegd.

Deze week zou het project af  zijn. Als je er zelf niet bij bent duurt het veel langer voor het klaar is de planning was 2 weken maar het is wel 3 maanden geworden. Het wordt daardoor niet duurder want het is een vastgestelde prijs dat spreken we altijd zo af en dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

We denken dat we de hele MAAND JANUARI dicht gaan omdat het steeds kouder wordt en verwarming hebben we daar niet want daar is de ruimte te groot voor. We hebben alleen een klein gaskacheltje op pot gas en die geeft wel een beetje warmte als je er voor zit. Dus dan gaan we FEBRUARI WEER OPEN. We zijn 3 dagen in de week open en wel op DONDERDAG EN VRIJDAG van 9.00-12.15 en van 13.15-17.00 en ZATERDAG VAN 9.00-17.00 

Dat is ons nieuws voor nu en we houden u op de hoogte, 

vr.gr. Marten en Fokje Cruiming