Actie Sri Lanka

Slideshow Image
We hebben een prima nacht gehad al om half 10 lagen wij in bed en hebben door geslapen tot 7 uur vanmorgen. Het was zondag dus rustig aan, een vrije morgen. Warm gegeten en daarna weer op stap met de aannemer om overleg te voeren met de 2 projecten die op stapel stonden.
 
Het derde project hebben we laten vallen omdat het gezin uit het krotje was verhuisd naar beter houten huis en het krotje wordt gebruikt als keuken, dus vonden we geen hulp nodig. 

Terwijl we op pad waren zagen we een krotje wat in een erbarmelijk toestand was. We zijn naar binnen gegaan en we verbaasden ons ten zeerste. We zeiden tegen Lal hoe kun je onder zulke omstandigheden wonen. Het was in en in triest. 2 oude ledikanten die van ellende bijna in elkaar vielen en geen matrassen maar oude vodden. 1 oud tafeltje en in de hoek van dat hutje werd gekookt op open vuur. Het was verschrikkelijk. Er woont een moeder, hoe oud ze is weet ik niet dat hebben we niet gevraagd, met haar zoon van 18. Hij gaat niet naar school en werkt ook niet. Hij is geestelijk soms helemaal in de war. Een wc hebben ze niet alleen een vierkant gat met water waar ze hun behoefte boven doen. Deze mensen moeten zo snel mogelijk geholpen worden. De moeder heeft Lal een papier laten lezen dat zij de eigenaar van de grond is waar het krotje op staat. De aannemer begint nooit met een huis te bouwen als hij niet weet wie de eigenaar is. Dat is het geval bij het 2de project. De man zijn moeder en 2 broers zijn mede eigenaar en zij moeten naar een notaris om een papier te tekenen op naam van de jongste dochter (4 Jaar)van dat gezin. En als ze ons dat papier kunnen laten zien, pas dan beginnen we te bouwen.

Ook zijn we weer naar de bakkerij gegaan om uit te leggen wat we voor hen kunnen doen. zij zijn de ouders van Lahiru het zwaar gehadicapte jongetje.Daar beginnen ze morgen te starten met de bouw. 

Dat was onze middag vandaag. Nog even boek lezen en dan naar bed.