Actie Sri Lanka

Slideshow Image
vandaag is de dag weer vroeg begonnen. We waren voor onszelf nog wat spullen nodig en naar de bank in Welligama. Daar moet je zeker wel 3 kwartier voor uittrekken voordat je daar klaar bent. Er staan altijd heel veel mensen voor de balies te wachten.

Tegen de middag waren we weer thuis en Mr. Lal kwam toen we net klaar waren met eten. Toen op stap naar het oude hutje. De zoon was alleen thuis want moeder was aan het werk, dus gingen we gelijk door naar de familie met de 5 kinderen om van alles te bespreken want zij hadden inmiddels de papieren van de notaris met de handtekening van de familieleden zodat de familie Kumara nu eigendom is van de grond. En hebben daar deurkozijnen gebracht en daar zal morgen worden gestart.

Toen naar de bakkerij. Daar waren ze vandaag begonnen met de fundering. Het is zwaar werk met deze temperaturen. Daarna naar de school om te kijken hoever het werk daar is het gaat niet volgens de plannen en dat is meer de schuld van de hoofd meester. Die sluit ruimtes af zodat ze niet kunnen werken. En de wc's die gerenoveerd moeten worden zijn vuil en moeten schoongemaakt voordat er gewerkt gaat worden. De school was dus gesloten toen we kwamen en dus gaan we morgenvroeg om met de hoofdmeester te praten. 

Daarna naar het kleine bejaardenhuis om te kijken hoe het daar gaat. Er wonen op dit moment nog 7 mannen en 6 vrouwen. En ik zag dat er een kamer vrij was van het nieuwe gebouw dat we in 2010 hebben laten bouwen. Vervolgens weer terug naar moeder en zoon om te bespreken waar ze moet wonen als haar hutje morgen afgebroken wordt en dat is nog even een probleem. We gaan morgen naar bejaardenhuis Ariadasa om te vragen of moeder en zoon 1 of 2 weken in de leeg staande kamer mogen.

We zullen zien